Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Játszótér: minden korosztálynak

A három helyszín egyikén, a Szórakaténusz Játékházban a Mensa HungarIQa mutatja be, hogy mit tud a játékok terén. Három standon fogják szórakoztatni a látogatókat elsősorban a klubjukban, valamint a Fővárosi Pedagógiai Intézet Tehetséggondozó Központjában sikerrel kipróbált, elmét, illetve kreativitást próbára tevő játékokkal.

A "műsort" úgy állították össze, hogy kisgyermekektől (6-7 éves kortól) kezdve a felnőttekig mindenki jól szórakozhasson. A játékok 3 témakör köré lesznek csoportosítva:

1. Gondolkodást, kreativitást igénylő játékok. (Az egészen egyszerű spárgától kezdve, az ölelkező karikákon át a furfangos svéd csavarig 7-8 féle kézbe fogható, cseles eszközt kell majd "megszelídíteni", összeilleszteni, szétszedni, hajtogatni vagy átrendezni megadott szisztéma szerint.)

2. Logikai feladványok, játékok. (Furcsa ábrák megfejtése, lehetetlen és felfoghatatlan ellentmondások megfejtése, játékos feladványok boroskancsókra, mérlegekre, képzeletbeli csónakra, hamis pénzekre, érdekes sztorik logikai megoldása, és még számos érdekesség a logika világából.)

3. Egyéb játékok. (Nyelvi logika, megfigyelésen alapuló logika, térlátás próbatétele, képalkotás, memóriagyakorlat, játékos bűvészet stb.)

Csupa csupa cirkusz:
A porond mesterei ..., Állatkereső, Kalandjáték, Vidámpark, Játé(k)ostoló, Ki a mester két keréken?, Aszfaltrajzverseny, A ping-pong csillagai

Időpont: 
1997. május 25. 11.00 - 18.00
Rendezvény jellege: 
játszóház
Részvételi/nevezési díj: 
Ingyenes minden rendezvényre
További információ: 

A porond mesterei ... helyszíne: Kecskemét főtere és az Ifjúsági Otthon