Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

ÚJ SZÍN-HELY

Játékok Fekete Dóra textiltervező művészetében

"Fekete Dóra Budapesten született 1964-ben. Tanulmányait a Magyar Iparművészeti Egyetem textil szakán végezte. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületének tagja. A különféle anyagok felhasználási lehetőségei foglalkoztatják, így lett egyetemi tanulmányai előtt díszítőfestő, üvegfestő és színházi kellék készítő. Munkáiban nagy szeretettel használja a bőrt és a fát is. Gyermekei születése óta fontos számára a használható játékok tervezése, kivitelezése és a gyerekek környezetének alakítása. A Moholy-Nagy ösztöndíjat halmozottan sérült gyermekek számára tervezett munkáiért kapta meg 1999-ben. Mindezek mellett a jelmez- és bábtervezés folyamatosan jelentős helyet foglal életében.

Az utóbbi esztendőben főként alkalmazott textiltervezéssel foglalkozott: a Mátyás-templomban az Altemplom ülőkárpitjait és oltárterítőjét, a gyóntatószék függönyeit és a tabernákulum textiljét tervezte és készítette.

Alkotásait egyéni és csoportos kiállításokon ismerhettük meg, az ösztöndíjak között a sérült gyermekek számára elkészült "Játszófal"-ért Miniszteri dicséretet, elismerést kapott.

2002 őszén családjával Kecskemétre költözött, így a város alkotóművészei között köszönthetjük."

Kalmár Ágnes

Időpont: 
2003. március 21. 09.00 - 2003. június 15. 17.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás
További információ: 

hétfő kivételével 10.00-12.30 és 13.00-17.00