Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Nyilatkozzon adója 1%-ról a Magyar Origami Kör javára
  • Egységesítésre kerül a rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje. A határidő egységesen minden adómegállapítási mód esetén az önadózó adóbevallásának benyújtására – az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott – határidőhöz igazodik. Ez a jelenleg hatályos szabályok szerint május 20-a.
  • A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot (nyilatkozatokat) az eddigiektől eltérően ezentúl lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán is eljuttathatja a meghatározott határidőig (május 20 ) az adóhatóságnak, ha nem küldte volna el az adóbevallásával együtt.
  • A borítékos rendszer mellett megjelenik egy új nyilatkozási forma is: a személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező “perforált” íven is lehet nyilatkozni (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%-nak), melyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie!
  • Amennyiben a munkáltató vállalja a munkáltatói adómegállapítást, a munkavállaló az állami adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt postai borítékban elhelyezve legkésőbb 10 nappal a határidő (május 20) előtt, tehát május 10-ig eljuttathatja a munkáltatóhoz.

(forrás: http://www.nonprofit.hu/egyszazalek.html)

Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról:

A kedvezményezett adószáma: 18342152-1-41
A kedvezményezett neve: Magyar Origami Kör

nyomtatható nyilatkozat: http://www.nonprofit.hu/szerv/nyilatkozat/62971

Ezt a nyilatkozatot tegye egy olyan postai, kisméretű, szabvány borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ön nevét, lakcímét és az adóazonosító jelét pontosan tünteti fel és a boríték lezárása után a ragasztási felületen átnyúlóan aláírta a rendelkező magánszemély a borítékot.

Hálásan köszönjük!!!

A Magyar Origami Kör a http://www.adhat.hu oldalon:
http://www.adhat.hu/szerv/egyszerv/62971

Információ s nyilatkozattételről:
http://www.apeh.hu/adoinfo/inffuzet_2009/25fuzet.html

Szervező(k): 
Magyar Origami Kör
Rendezvény jellege: 
pályázat