Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

"NOÉ BÁRKÁJÁN" Nemezjátékok és mesetakarók a nagyvilágból

1984 tavaszán a "Hagyományos nemezkészítés Eurázsiában" c. kiállításhoz kapcsolódott egy nemzetközi nemezművészeti tanácskozás, grúz, angol, amerikai, holland, német és magyar szakemberek részvételével. E két évtizeddel korábbi konferenciát felidéző országos programsorozat része a több országból érkező nemezjátékokat és gyermekcsoportok által készített mesetakarókat bemutató időszaki kiállítás a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál rendezvényeként.

Értékmentés és átadás - a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely legfontosabb feladata fennállása óta. Az Európai Közösségbe való belépésünk közeledtével gyermek alkotóközösségeket és felnőtt nemezművészeket hívtunk meg egy közös értékmentő utazásra "Noé bárkáján". Kiállításunkra 14 ország 45 felnőtt és 16 gyermek - 4 és 15 év közötti - alkotócsoportja küldte el munkáját. Addig, amíg a hazai alkotók elsősorban magyar népmesékhez vonzódtak, a külföldi kiállítók kortárs gyermekirodalmi műveket dolgoztak fel. Külön értéke a pályázatnak, hogy rendkívül sok gyermeknek keltette fel az érdeklődését a nemezelés iránt.

Rendezők: Nagy Mari és Vidák István iparművészek, Belvaracz Ibolya múzeumpedagógus, Bihar Mária néprajzkutató

Időpont: 
2004. március 16. 09.00 - 2004. szeptember 26. 17.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
A kiállítás látogatása 6 éves kor alatt díjtalan! Diákok és nyugdíjasok részére 150 Ft, felnőtteknek: 300 Ft. Vasárnap díjmentes nap! Előzetes egyeztetés alapján magyar nyelvű tárlatvezetés igényelhető, melynek díja 700 Ft.
További információ: 

hétfő kivételével naponta 10.00-12.30 óráig és 13.00-17.00 óráig