Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Köszönet MINDENKINEK, aki a 2008-as nyári találkozó előkészítésében segített!

Harmat Gáborral, fő segítőmmel, hónapok óta azon dolgoztunk, hogy megfelelő helyszínt találjunk és azt úgy készítsük elő, hogy a speciális igényeknek megfeleljen. Mivel még Budapesten nem rendeztünk ilyen eseményt, ezért sokszor kértünk és kaptunk tanácsot Király Gabitól Kecskemétről, Sági Judittól Pécsről és Tuzy Ibolyától az előkészületi forgatókönyv összeállításban. Többször bejártuk a helyszíneket, gondolkoztunk a lehetőségeken.

Barkó Magdi segített abban, hogy a helyi Óbuda újságban többször beharangozó, majd beszámoló cikk és fotó jelenhessen meg.

Nagy örömmel fogadtuk Mieke Legius holland tombola felajánlását is, melynek révén ennyi kisorsolandó tárgy gyűlt össze.

Pécsen összeállt a Vasarely kiállítás anyaga, melyet Sági Judit már jó pár nappal korábban elhozott és feltett a helyszínen.

Közben többen dolgoztak a zászlópályázatra küldendő alkotásaikon, a mennyezetről lelógó térbeli díszeken, az elővarázsolandó tortán... Itt Orient Enikőt, Gulyás Anikót, Czeglédi Júliát, Barkó Magdit, Somos Endrét, Dul Tomit és Timit, Baranyai Danit, Zsófit és Rébel Zsuzsát, Kovács Erikát és Zsófit, Budapestről és Király Gabit és Váradiné Sz. Zsuzsát Kecskemétről szeretném kiemelni.

Gőzerővel készült a 20 évre visszatekintő magazin Sebők Zsolt jóvoltából és Karlócai Mariann is sürgette a kiadót új könyve ügyében.

Augusztus elején újabb jó híreket kaptam: Kovács Györgyi Kakasdról felajánlotta, hogy a VIP vendégek számára készítene rózsákat ill. Pákozdi Zsuzsi (aki épp negyedik gyermekét várja) éjszakákba nyúlóan kézzel varrta a foglakozás vezetők részére a patchwork darvakat.

Közeledett az utolsó hét, mely bizonyította, hogy segítség nélkül nem készülhettünk volna el.

Kedden Harmat Gáborral beköltöztünk a Közösségi Házba teljes felszereléssel. A Ház dolgozói is nagyon pozitívan álltak kéréseinkhez, amit tudtak mindent megoldottak. Szerdán már megérkezett az első erősítés, a Budapesti Origami Club fenti tagjain kívül Nándori Tamás és Nyiredy Judit is csatlakozott ill. vidékről korábban jött Király Gabi, Kovács Györgyi Váradiné Zsuzsa és Erdődiné Koszó Éva.

Biztos mindenki megcsodálta a daruból kirakott origami feliratot, a 20-as számot és a regisztrációkor kapott nyakba akasztható darus szívet. Ezek mind Erdődiné Koszó Éva munkáját dicsérik. A darvakhoz Éva kézzel festette pirosra és zöldre a papírt, ő hajtogatta a madarat és a szívet is és dobozban kézben hozta vonaton. A szállodában Váradiné Sz. Zsuzsával együtt varrták rá az anyagra egyenként.

A másik csodálni való és váratlan meglepetés Ácsné Dóczi Éva virágkompozíciója volt, melyet szintén kézben és dobozban hozott pénteken. Méltó dísze lett a színpadon a megnyitónak.
Karlócai Mariann is "öregbítette" a csapatmunka szellemét és segített zacskózni a START csomagot, szóval minden kézre szükségünk volt.... Folyamatosan hozták a külföldi és magyar résztvevők újabb és újabb kiállítandó alkotásaikat. Péntek délután Borsányi Klári jóvoltából a kalligráfiába és Mina Katalin segítségével a vízen festésbe kaphattunk bepillantást.

A megnyitón megemlékeztünk a MOK megalakulásáról és az elmúlt 20 évről.

A visszhangokból ítélve a találkozó jó hangulatban telt. Óbudán, ahol nem ismerték tevékenységünket, mindenki nagy elismeréssel szólt a látottakról.
Ha nem minden úgy sikerült, ahogy azt elképzeltük, annak csak az volt az oka, hogy mi most csináltunk ilyet először.
A jövő évi találkozónak már az idei tapasztalatok birtokában vágunk neki, reméljük sikerrel!

Köszönjük mindenkinek az együttműködést, igazi CSAPATMUNKA volt!!!!

Villányi Mariann

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Villányi Mariann