Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

MELEDA: Felnőtt Játékosok Önképzőköre. Alapítója és vezetője Szentiványi Tibor volt. Az előadók a tudomány, művészet, kultúra, oktatás jeles, nemzetközileg ismert magyar és külföldi képviselőiből kerültek ki, akik a játékeszközök és a játszás legkülönbözőbb területeit mutatták be.

A klub több mint 20 éves működése alatt több mint 100 előadásról VHS videofelvétel készült. Elhatároztuk, hogy amennyire erőnkből telik, megmentjük a szakmai érdeklődő közönség és az utókor számára ezeket a ritka felvételeket. Sajnos az előadók közül többen és maga a klub vezetője is már meghaltak, ezek a videók így megismételhetetlen kuriózumok.

Aki tud, kérjük segítsen: hol lehetne pályázni ezzel a témával, esetleg pénzt tud felajánlani a munka folytatásához, vagy más módon tudna közreműködni.

Státusz 2009.11.
Szentiványi Tibor lányától, Zsuzsától vettem át egy nagy doboz VHS videót. A jórészt 1994. és 2002. közötti MELEDA előadások felvételének digitalizálását, katalogizálását megkezdtük.

Státusz 2010.06.24.
A Kiss Áron tiszteletére rendezett Emlék-délutánon beszámoltam az elvégzett és tervezett munkákról (80%-os készültség).

Státusz 2010.09.05.
Az 59 előadás felvételének kiváló minőségű digitalizálását, katalogizálását befejeztük. 111 DVD-re fért el, több mint 400 GB adatmennyiség lett. 1 sorozat DVD-t írtunk és egy külső adattárolóra minden DVD anyaga felkerült.
Az előadásokkal kapcsolatos információkat a homoludens.hu rendezvénynaptárába tettük, hozzárendelve a szkennelt meghívókat, és egyéb dokumentumokat (ez kb. 90%-os).
Sajnos az derült ki, hogy vannak videók, amiknél a dátumok hiányoznak, ill. nem egyeznek a nyomtatott meghívókkal. Ezeket sárga színnek jeleztem, kérem a régi MELEDA-sok segítségét az adatok pontosításában. Ha a pontosítás megvan, hozzárendeljük az egyes rendezvényekhez a videókra való hivatkozást.

Státusz 2010.10.15.
Szentiványi Tibor családja számára egy külső adattárolóra tettük át az összes videót, és átadtuk nekik. "Cserébe" újabb 40 videót kaptunk, amik még előkerültek időközben. Ezek még régebbiek, 1989-es a csúcstartó.

Státusz 2011.05.15.
Elkészült a MELEDA társ-honlap az Internet Játékház rendszerében, hogy egy helyről legyenek elérhetőek az információk a MELEDA Klubbal és tágabb értelemben Tibor tevékenységével kapcsolatosan.

Státusz 2011.06.24.
Egyre rosszabb minőségűek a videók, de a többségük még használható, Excel listát kiegészítettük, javítottuk, DVD-re és külső adattárolóra átvéve az anyag. Csak 6 db volt, amivel nem boldogultunk, talán egy profi céggel megpróbáljuk átvetetni.
Kiteszteltük a módszert, hogy a hangminőségen javítsunk, külön hangfájlba tegyük, hogy pl. szöveg átírást lehessen készíteni.

Játékkategória: 
minden terület
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
CsatolmányMéret
meleda_archivum.ppt48.5 kB
meleda_videok_20110410.xls35.5 kB