Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Mi hiányzik innen? társasjáték

ELŐKÉSZÜLETEK:
A játékosok úgy üljék körbe a játékteret, hogy mindenki jól láthassa a játék alatt használt kártyákon lévő képeket. A játék megkezdése előtt a játékosok eldöntik, hogy hány kártyalapot használnak fel a játék során. A játékban szereplő kártyák számai függnek a játékot játszók életkorától és számától. A felhasználható, játékban szereplő lapok száma 6-10 között mozogva mondató ideálisnak.A meghatározott számú lapokat helyezzük el az asztalon képpel felfelé fordítva sor-oszlop kombinációba.

MI HIÁNYZIK INNEN? - ALAPJÁTÉK MENETE:
A játékosoknak céljuk, hogy minél több tárgynak a képét és elhelyezkedését megjegyezzék a kirakott kártyalapok alapján. A játékosok az óramutató járásával ellentétes irányban követik egymást a játék során. A legidősebb játékos kivételével mindenkinek hátat kell fordítania a kirakott lapoknak. Ezután a legidősebb játékos, az egyik általa tetszőlegesen kiválasztott lapot képpel lefelé fordítja, majd jelzi játékostársainak, hogy visszafordulhatnak a játéktér felé. A játékosok egyszerre kezdhetnek el gondolkozni azon, vajon melyik képet rejti a lefordított lap. Az a játékos, akinek elsőként sikerül helyesen megneveznie a lefordított kártyán lévő tárgyat, jutalmul elveheti a lefordított kártyalapot, és elhelyezheti maga elé. Az elvett kártyákat nem kell új kártyával pótolni, a megszerzett kártyák helyei a játék folyamán üresen maradnak.

Megjegyzés: abban az esetben, ha egyik játékos sem tudja helyesen megnevezni a lefordított kártyán szereplő tárgyat, az a játékos kapja meg a kártyát, aki a kör elején lefordította.

A következő kör elején ismét minden játékos hátat fordít a játéktérnek, egy kivételével, aki választhat a megmaradt kártyák közül egyet,
melyet képpel lefelé fordíthat.

A játék vége: amint az asztalon már csak három kártya maradt a játék véget ér. A legtöbb kártyával rendelkező játékos nyeri meg a játékot

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
memória
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
4
Játékidő: 
10
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
8