Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Színmackó és barátai társasjáték

A játék menete:
A játékosok egymás után elvesznek a középső állatkártya pakliból egy-egy kártyát, melyet maguk elé helyeznek a színes oldalukkal felfelé
fordítva. A játékot a legszínesebb ruhába öltözött játékos kezdheti. A két színkártya pakli legfelső kártyái közül elveheti azt, amelyikre szüksége van ahhoz, hogy az állatkártyája bal felső részén található színeket minél előbb összegyűjtse. A kiválasztott kártyát leteheti az állatkártyája mellé, majd a következő játékosra kerül a sor.

Az állatkártyán található színekből a játék során elég színenként 1 színkártyát gyűjteni. Abban az esetben, ha a két szín pakli legfelső lapja közül egyik szín sem szerepel a soron lévő játékos állatkártyáján, az egyik színkártyát félreteheti a játékos, ezzel egy harmadik paklit létrehozva.

Miután a kezdő játékos elhelyezte a megszerzett színkártyáját, a tőle balra ülő játékos kerül sorra, most ő választhat a két szín pakli közül.
Amint sikerült az állatkártyáján szereplő színekhez tartozó összes színkártyát begyűjtenie egy játékosnak, pakliba rendezheti a színkártyákat és az állatkártyáját, majd húzhat egy újabb állatkártyát a középső pakliból, és folytathatja a színkártyák gyűjtögetését.

A játék vége:
Amint elfogynak az asztal közepéről az állatkártyát, a játéknak vége. Az a játékos, akinek a legtöbb kártyája gyűlt össze, nyeri meg a játékot. Számolni még nem tudó játékosok esetében a megszerzett kártyákat a játékosok egymás mellé helyezve tudják eldönteni, hogy ki lett a játék nyertese.

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
3
Játékidő: 
10
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4