Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Gold Nuggets társasjáték

Az aranymosók bármire képesek a meggazdagodásért. Nem csak a patakoknál folyó munka hozza meg gyümölcsét. Óvatlan társaidtól könnyen elcsenhetsz néhány aranydarabot, de jól vigyázz! Ne vedd le a szemed a saját készletedről, mert pórul jársz!

Előre az aranyért
A Gold Nuggets egy egyszerű játék, melyben aranymosóként kell minél több aranyrögöt begyűjtened, nem feltétlenül a folyóból. Nem kell, hogy mások is jól járjanak, csak te akarsz meggazdagodni, nem igaz? Hát sok sikert hozzá! Lássunk is neki!

A szerencse és az aranymosás
Ez a munka sokszor a szerencsén múlik. Ki tudja, hogy jó helyen kutatsz-e, vagy nem járt-e valaki előtted a környéken? Ezt remekül átadja a kockák szerepe. Mikor rajtad a sor, dobnod kell a kockákkal.

A kockákon nem csak számok, hanem egyéb jelek is szerepelnek. Aranyrögöt gurítva aranyhoz juthatsz, aminek mennyiségét a számok növelik. Minél jobb oldalakat dobsz, annál közelebb kerülsz a meggazdagodás!
Többször is guríthatsz félrerakva a jobb kockákat, ám minden egyes újradobással a szerencséd is próbára teszed. Egy rossz utolsó dobás és elvesztesz mindent!

Más aranya sem szent
Ha el is úszik mindened, ne bánkódj! Inkább a folyó vigye el az aranyad, semmint játékostársaid.
A kockák egyik oldalán lasszó szerepel, amiből eleget összegyűjtve a többiek aranykészletéből vehetsz magadhoz egy kis részt. Ezzel nem csak saját vagyonod nő, de az ellenfél dolga is nehezebbé válik. Mindig öröm könnyű pénzhez jutni, de ne feledd, veled is bármikor megtörténhet!
A játék mindaddig tart, amíg valaki elveszi az utolsó aranyrögöt az asztal közepéről. Aki a legtöbb rögöt gyűjtötte össze, az a győztes. Gratulálunk!

Játékkategória: 
szerencsejáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Játékidő: 
15
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
5