Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A népi játékokról - Játékközlés: Erdély

Játékkategória: 
népi játék
Szerző: 
Lázár Katalin
Szerkesztő: 
Nagyistók Mária
Illusztrátor: 
Nagyistók Mária
Alcím: 
1. A népi játékok elmélete 2. Válogatás erdélyi és moldvai játékokból
Média: 
könyv
ISBN/ISSN: 
963 9316 43 1
Kiadási év: 
2002
Kiadó: 
Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás helye: 
Budapest
Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
258
Méret: 
B/5
Kötéstípus: 
kötött
Ismertető: 

"Gyertek, gyertek játszani!" A címválasztás a szándékot mutatja, azt a célt fogalmazza meg, amiért a könyv készült. Gyerekek és felnőttek otthon, iskolában, napköziben, nyári táborban jókedvvel tölthetik együtt az időt. A játék nemcsak a gyerekeknek szól: segít abban, hogy a gyerekek és felnőttek is jól érezzék magukat.
A kötet egy négykötetes sorozat első darabja, amelyben a teljes anyagra vonatkozó elméleti rész és az erdélyi-moldvai magyar népi játékközlések kaptak helyet. Az elméleti részben azok az ismeretek szerepelnek, amelyeket Dr. Lázár Katalin a kutatómunka és a játéktanítás több mint húsz éve alatt gyűjtött össze, a játékközlésekben pedig azok a játékok, amelyeket egyénileg vagy csapatban, szabadban vagy szobában játszhatunk. A további kötetek a magyar nyelvterület egyéb néprajzi dialektusainak játékait tartalmazzák.
Óvónőknek, általános iskolai tanároknak és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik, hasznos és értelmes, egyszersmind kellemes időtöltést ajánlunk könyvünkkel. "Kívánom - írja a szerző -, hogy mindenki találja meg a könyvben a számára érdekes és élvezetes játékokat, és azokat játssza annyi örömmel, amennyit magam találtam a közös játékban. Köszönöm mindazoknak, akik engem ezzel az örömmel megajándékoztak."