Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Hettyem-Pitty

Még a Hettyem-pitty előtt annyit, hogy úttörővasutas (is) voltam, tavaly szeptemberben megint összejöttünk, és elmentünk egy 3 napos csoporttúrára. Ott játszottam életemben először ilyet (huszonévesen :-))) ), bár a többiek váltig azt állították, hogy már annakidején is játszottuk. Én viszont majd leestem a röhögéstől a székről, amikor először mondták, hogy mit fogunk játszani, mert én csak a Hofitól hallottam ezt a játékot. Egyébként tényleg jó, bár így leírva nem biztos, hogy kitűnik belőle. Persze az is lehet, hogy csak némi alkoholos befolyásoltság mellett jó. De szerintem a társaság volt nagyon szupi! Na szóval a játék:

Leülnek körben egy-egy székre, majd valaki beáll a kör közepébe, bekötik a szemét, megforgatják, és ezalatt a többiek véletlenszerűen helyet cserélnek, hogy a középen levő ne tudja, hogy ki hol ül (persze maradhat valaki a helyén is, ha akar). Ezután a középen álló behátrál valakinek az ölébe (Hofi szerint a KISZ-lány a KISZ-fiú ölébe. Mellesleg az úgy tényleg kellemesebb :-)) ). Majd ott azt mondja, hogy: "Hettyem!" Akinek az ölében ül, erre azt válaszolja, hogy : "Pitty!" Természetesen elváltoztatott hangon, hogy akinek be van kötve a szeme, az ne ismerje fel, hogy kinek az ölében ül.

Háromszor probálkozhat. Ha kitalálta, akkor cserélnek. Ha nem, akkor marad ő a kör közepén, és megint neki kell próbálkoznia. Ilyenkor lehet akár zálogot is kérni, és, ha megunták, akkor kezdődhet a "Mit érdemel az a bűnös, akinek a záloga a kezemben van?"

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
tulajdonságok
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
12
Játékidő: 
15
Létszám: 
12