Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Aranyásók Országos Bajnokság

2016. november 13-án került sor az Aranyásók kártyajáték országos bajnokságára. A versenyen az alapjáték szabályai mellett egy-két kisebb kiegészítő szabályt alkalmaztak. Ezek közül a legfontosabb az önző törpe bevezetése, aki csak akkor nyer, ha ő helyezi el az utolsó lapot az aranyig. A törpekártyák leosztás és a pontozás is különbözött egy kicsit az alapjátékban megszokottól, de úgy érzem, hogy az összes változtatás a játék előnyére válik.

Az országos bajnokságot a magyarországi forgalmazó kérésére a Menza HungarIQa szervezte. A játék jellegéből adódóan a versengés nem volt görcsös és erőltetett: a törpék küzdelmét inkább hangos nevetés kísérte az egyes asztaloknál. Köszönet a szervezőknek, hogy a játék szellemiségéhez méltón könnyed és jó hangulatú eseménynek adtak helyet.

Két selejtező mérkőzés után a hat legügyesebb törpe küzdhetett a döntő asztalnál az aranyért és az országos bajnoki címért. A homoludens.hu Egyesület mindhárom játékosa bejutott a döntő körbe (Kristóf Ibolya, Rózsa Dávid, Lencsés Ákos), ahol hosszas bányászás, csákánytörés és –javítás, félrevezetés és visszavezetés után a szerencsének és az aranyra vágyó törpecsapatnak hála Lencsés Ákos érdemelte ki az első országos bajnoki címet a játékból. Kristóf Ibolya és Rózsa Dávid megosztott negyedik helyezést ért el.

A 2016. november 26-án Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon így a homoludens.hu Egyesület játékosa is képviselheti Magyarországot. A világbajnokságra hazánkba érkezik a játék tervezője, Frederic Moyersoen.

Játékkategória: 
társasági játék