Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Vigyáz(z)6! Junior kártyajáték

A játék az eredeti Vigyáz(z)6! szerint sorokba pakolásról fog szólni, ezeket a sorokat a pajta kártyák jelenítik meg, amelyek fixen egymás alatt fognak elhelyezkedni és a játékban sosem kerülnek felvételre.
A négy pajta lehelyezése után a húzópaklit mellé téve elkezdhetjük a játékot. A kezdő játékos húz egy lapot és leteszi valamelyik sorba. Hat fajta állatot találunk a pakliban és egy-egy sort úgy zsebelhetünk be, ha mi raktuk oda a hatodik fajta állatot. Ettől még a sor rendelkezhet annál több vagy kevesebb lappal is, ugyanis, ha egy játékos úgy húzott fel állatot, hogy már minden sorban van belőle minimum egy darab, akkor eldöntheti, hová helyezi le. Ezért tehát előfordulhat, hogy egy póni, kecske, nyúl, kacsa, tyúk és 2 kis egér lesz abban a sorban, mikor azt valaki elviszi.
A kártyapakliban van 10 kártya, amelyen több állat szerepel egynél, itt figyelnünk kell, hogy hová tesszük, pl. a kártyánkon PÓNI és KACSA szerepel. A kacsa minden sorban van, így efelől mindegy hová helyezzük, a póni viszont csak háromban, azaz kötelezően a negyedikbe kell majd letennünk.

Hogyan lehet nyerni?
A játék addig folytatódik, míg az utolsó felhúzható kártyának is helyet találtunk. Ekkor minden játékos leszámolja az addig begyűjtött kártyáit, amik fajtól nem függenek, csak a darab=pont értékkel bírnak.

Végezetül:
A játékot további 2 változattal játszhatjuk, amikor 'Senki nem akar állatokat' (ez nagyban hasonlít az eredeti Vigyáz(z)6! koncepcióra) illetve a 'Minden játékos egyszerre játszik' módokkal. Mindhárom játékveriáció nagy élményt nyújt a gyerekeknek és családoknak egyaránt!

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékkategória: 
pedagógia
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
5
Játékidő: 
15
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
5