Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Eszperente

A feladat az, hogy bármilyen szót, kifejezést, vagy cselekedetet úgy kell a lehető legjobban megfogalmazni, hogy a magánhangzók között csak "e" betű szerepelhet. Mehet a verseny arra, hogy ki tudja legrövidebben, leghosszabban, vagy legrejtélyesebben meghatározni. Úgy is lehet játszani, hogy az eszperente meghatározásból kell kitalálni az eredeti szót.

Néhány ötlet arra, hogy mi az Internet Játékház:

Egy eszeveszetten remek hely, mely helyen emberek neten csevegve, levelezve eszeket edzenek.
Beküldte: ifj. Barkai János

Eme szerkezet segedelme lehet eszes embereknek, emelyek rendszeresen eszesebbek lesznek. Ez egy leveles egylet, melybe eszes emberek bejelentkezhetnek. E emberek rendszeres eszmecsere mellett emelkednek egy emeltebb eszmerendre.
Beküldte: M_Laszlo

Egy kedvencem eme elme-telep.
E rettenetesen terjedelmes Net-en, eme remek helyen rengeteg eszes ember esetleg heteket merenghet, s nevethet (ezzel kellemes perceket szerezve). E web-helyen elmeversenyeket rendeznek. Ezek helyes felelete Net-leveleddel elment-e eme helyre ? Rendben ? Ez esetben neved (s leveled esetleg) szerepelhet e helyen.
Nem lehetsz gyermekeddel eleget ? Ez esetben ez lesz Neked s gyermekednek kedvenc web-helye. Ne feledd ! Ezennel tedd be "Kedvencek" helyre !!
Beküldte: Snuki

Web-en lelheted fel e helyet. Egyszer kell felkeresned, s nem tehetsz ellene: el nem feledheted. Lehetsz emberke felcseperedve, lehet szemeden fekete keretben lencse, fejed egyenesre nyesve, esetleg remegjen kezed rengeteg eltelt hetedet jelezve: e helyen kedvedre lelhetsz fel neked kellemes felteveteket, melyekre kedvednek megfeleve feleletet tehetsz. E helyen renyhe eszedet reszelgetheted, eddzheted, de nem kell remegned: eszed elvesztened nem lehet. Termeket lelhetsz e helyen, s e termekben rengeteg egyebeket, melyekre egereddel csettentve felkeresheted ezeket. Egyes esetek nem nehezek, de lehetnek helyzetek, melyeket megfejtened esetleg lehetetlen.
Kereshetsz lejegyzett helyzeteket, melyeket emberek tettek meg egyszer, s tetszett egynek-egynek. Levelezhetsz emberekkel, mely emberek nem tehetnek egyebet: levelekkel kevernek, melyre feleleteket lesnek.
E hely nekem kedvencem, rengetegszer erre keveredem, s meglesem: tett-e fel e hely mestere egy-egy kellemes esetet, tesztet, esetleg rejtjelezett festett levelet, melyet meg lehet fejtenem. Verheted nevetve kezedet kezedhez, mert megkerested e helyen e szeletet, melyre emberek kedves eseteket tesznek. Tetszett? Keresed fel egyszer e helyet, s ez lesz kedvenced!

Fent lejegyzett levelem 'eszperente' nyelven keletkezett, mert meg kellene nyernem vele egy "merev" lemezt, melyet epedve keresek, de nem leltem fel sem Szerencsen, sem Szegeden, de Keszthelyen sem.
Beküldte: Tomcsányi Gábor

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
Csányi János
Szükséges eszközök: 
eszköz nélkül
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
mondat alkotó
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
10
Létszám: 
6
Szerencse/tudás: 
5