Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Szerencsém volt (és persze jó ismerősöm), ezért sikerült megnéznem 2006 február 11-én este az Isten pénze című musical-t a Madách Színházban.
Az előadás nagyszerű volt! Még életemben nem tapsoltam ilyen sokat egy darab végén. A közönség újra és újra, fáradhatatlanul visszatapsolta a színészeket, akik újra és újra visszajöttek, hogy megköszönjék a tapsot.
Aki látta már az előadást, az biztosan tudja, hogy a végén Isten pénzéből a közönség is kap: a színészek a zsebükből előhúznak egy-egy köteg játékpénzt, és nagy igyekezettel próbálják a nézőtérre dobni. Azonban a papír ellenáll. Minél nagyobb lendülettel dobják, annál kevésbé hajlandó eltávolodni a színpad szélétől. A második sorban ülőknek néha még jutott, de a harmadik sort már nem érte el egyetlen pénzecske sem. ... Amikor Bob Crachit (Dunai Tamás) következett, a belső zsebéből elővett egy papírpénzből hajtogatott repülőt, és elegáns mozdulattal elindította. A közönség felmorajlott a nagyszerű megoldás varázsától! A papírrepülő pedig csak szállt, szállt, és a 15. sor környékén egy szerencsés néző kezében landolt...

Ez is egyfajta népszerűsítése az origaminak. :o)

Köszönet érte!

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tuzy Ibolya
Beküldő: 
Tuzy Ibolya