Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A jenga egy konstrukciós építőjáték. A játék 6 éves kortól ajánlott. A játék lényege, hogy a készletben levő hasábokból hármas sorokba rendezetten egy tornyot építenek a játékosok. A torony alsó részéből egy hasábot ki kell venni úgy, hogy a torony ne dőljön össze és a torony tetejére kell helyezni. A játékban részt vevők egymás után hajtják végre a feladatot. A cél, minél magasabbra és hézagosabbra építeni a tornyot.

A játék során használt 51 db hasáb mérete 70x24x15 mm. Anyaga fenyőfa. A hasábok élei tompítottak.

A hasábok tárolására készült a tároló doboz. A doboz oldalainak keresztmetszeti mérete 110x12 mm. Anyaga fenyőfa. A sarkokon nyitott fecskefark alakú fogazással épül össze. A fakötés megerősítése ragasztással történik. A doboz oldalainak alsó, belső lapján 6x4 mm-es árkolás található. Az árokba kerül behelyezésre a fenéklemez. A fenéklemez anyaga 3,5 mm-es farostlemez. A doboz egyik rövid oldalának a magassága 91 mm. Az oldal fölött helyezkedik el egy körben futó árkolás a tetőlap részére. Az árkolás mérete 6x4 mm. Ebbe az árokba kerül elhelyezésre a betolható tetőlap. A tetőlap anyaga 4 mm-es rétegelt lemez. A tetőlapra a fedéltervnek megfelelően szitanyomat készül. A fedéllap kihúzásának megkönnyítésére a rövid élére egy 15x12 mm-es keresztmetszeti méretű fenyőfa léc kerül elhelyezésre. A léc rögzítése a fedéllapra facsavarozással történik.

Felületkezelése: BIRDY Bio méhviasszal történik két rétegben.

Berente László, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán tanuló hallgató munkája, amelyet a "Fajátékkészítés" fakultatív tárgy keretében készített

Jenga
Beküldő: 
Szikora Imre
Nehézségi fok: 
könnyű
Szükséges eszközök: 
fahasáb, farostlemez,
Szerszámok: 
kézifűrész
CsatolmányMéret
doboz-rajz.jpg63.63 kB
doboz.jpg32.35 kB
nagykep.jpg42.73 kB