Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Magyar Go Egyesület elsődleges célja, hogy a gót, ezt a ragyogó stratégiai játékot, minél szélesebb körben ismertté tegye. Ennek érdekében egyre több iskolában tartunk go tanfolyamot, vagy szakkört.

Egyesületünk 2003-ban ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Megalakulásunk előzménye, hogy Erdős Pál a híres matematikus "importálta" Magyarországra a gót. Az 1970-es évek vége táján munkatársaival és tanítványaival ismertette meg a játékot az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

Természetesen a go sport területén is szeretnénk további sikereket elérni. Élversenyzőink, akik már nem egy trófeát elhódítottak, bizony nem az utolsók között kullognak az Európai go ranglistán.

Immár 25 éves hagyomány szerint minden évben megrendezzük a Magyar Go Bajnokságot. Ezen kívül néhány éve Magyar Ifjúsági Go Bajnokságot is rendezünk. 2002-ben rendeztünk először Magyar Páros Go Bajnokságot és Magyar Női Go-bajnoki döntőt. Természetesen ezeken kívül, társszervezeteinkkel együtt rendezünk rangos nemzetközi versenyt és több hazai versenyt is. Egyik legnépszerűbb hazai rendezvényünk a szintén minden évben megrendezésre kerülő nyári go tábor, ahol családi(as) nyaralással egybekötött kimerülésig tartó gózás a program.

Legközelebbi céljaink:

  • Minél több helyi góval (is) foglalkozó, hivatalosan bejegyzett szervezet (sportegyesület) létrehozása ill. meglévőkben go szakosztály alakítása.
  • Ennek végkifejleteként a Magyar Go Egyesület át fog alakulni egy budapesti helyi egyesületté és megalakítjuk a Magyar Go Szövetséget.

Sajnos a hazai go élet egyelőre két nagyváros, Budapest és Székesfehérvár környékén zajlik, de igyekszünk más településeken is terjeszkedni. Ennek érdekében egyesületünk a tőlünk telhető legnagyobb mértékben támogatja az iskolákban és a művelődési intézményekben a go oktatást, az ország egész területén.

Játékkategória: 
táblajáték
Működési mód: 
klubélet
1 százalék: 
Jogosult 1%-ra
Működési terület: 
országos
Adószám: 
19619668-2-43
Jogállás: 
egyesület
Levelezési cím: 
1114 Budapest, Bartók Béla út 19.
E-mail: 
mge@eqnet.hu
Szervezet honlapja: 
Magyar Go Egyesület Honlapja

Nincs aktuális rendezvény, amelyet a szervezet rendez.

Nincs olyan rendezvény, amelyen közreműködőként most vagy a közeljövőben részt vesz.

Általa szervezett korábbi rendezvények:

Rendezvény címe Jellege Időtartam Település
Baduk Verseny verseny 2003.2.7 - 2003.2.8 Budapest
Handicap Go Verseny Gazdagrét verseny 1998.4.4 Budapest
Nyári Go Tábor tábor 1996.8.2 - 1996.8.11 Mátraháza
II. Gazdagréti Go Verseny verseny 1996.5.26 Budapest
Budapest GP '96 go verseny verseny 1996.5.3 - 1996.5.5 Budakeszi

Nincs korábbi rendezvény, amelyen közreműködőként részt vett volna.