Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Manapság a természettudományos gondolkodás, műveltség értéke devalválódni látszik. Az egyetemeken egyre kisebb érdeklődés mutatkozik a természettudományos pályák iránt. Az iskolákban a pénz- és időhiány miatt kevés a lehetőség a kísérletezésre, ami pedig nélkülözhetetlen a természettudományos érdeklődés felkeltéséhez és fenntartásához.

Ezt a hiányt igyekszünk pótolni olyan kiállítások szervezésével, amelyek a jelenségeket szokatlan, látványos formában mutatják. Alapelvünk a játszva tanítás. A Csodák Palotájában a látogatók a demonstrációs eszközöket saját maguk működtethetik, így a bemutatott jelenségeket nem a szokott módon, számokba, képletekbe öntött formában ismerhetik meg, hanem élményszerűen. A természeti törvényekről így nem pusztán egy könyv betűkkel, számokkal teleírt lapjai, száraz tényei juthatnak eszükbe, hanem személyes élményeik is.

Kiállításainkon nem egyszerűen ismereteket akarunk átadni, hanem azt szeretnénk, hogy az ismeretek megszerzése örömöt is jelentsen az ide látogatóknak, és az itt eltöltött idő színvonalas szórakozást is nyújtson számukra. Meggyőződésünk szerint a Csodák Palotája meghatározó szerepet tölt be a tudományos ismeretterjesztésben. A Csodák Palotája, Közép-Európa első ilyen centruma közhasznú társaságként, közhasznú feladatokat ellátva, de költségvetési támogatás nélkül működik.

Játékkategória: 
társasági játék
Működési mód: 
előadás
1 százalék: 
Jogosult 1%-ra
Működési terület: 
országos
Jogállás: 
közhasznú egyesület

Nincs aktuális rendezvény, amelyet a szervezet rendez.

Nincs olyan rendezvény, amelyen közreműködőként most vagy a közeljövőben részt vesz.

Általa szervezett korábbi rendezvények:

Rendezvény címe Jellege Időtartam Település
Csodák Palotája kiállítás 1996.9.28 - 1997.1.4 Budapest

Nincs korábbi rendezvény, amelyen közreműködőként részt vett volna.