Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Hétköznapok kreativitása - VIII.országos kiállítás

VIII. országos kiállítás kézműves játékkészítők munkáiból az ötlettől az iparművészi, forgalmazott kivitelig.

KIÁLLÍTÁSI CÉLUNK:
- minél több gyerek kezébe kerüljenek míves játékok, -minél többet játsszunk együtt gyerekeinkkel, egymással, - valósítsuk meg családunk, a magunk örömére ötleteinket, - segítsünk, hogy tervező és kivitelező, - készítő, gyártó és forgalmazó egymásra találjon!

ÖN IS SEGÍTHET (nemcsak nekünk) - segít gyermekének, önmagának a rohanó életből e játékokkal visszatalálni a bensőséges, nyugodt pillanatokhoz. -segít, ha másokat is bíztat e kiállítás meglátogatására, - segít, ha együttgondolkozik velünk: hogyan jobban? MITŐL JÓK EZEK A JÁTÉKOK? Mert örömből születtek, az örömért. Mert lelkük van.

Életünk alapja a kultúra, ami nemcsak műveltséget, speciális szaktudást jelent. Beszélünk a társadalmi érintkezés, a munka, a mozgás, a hétköznapok kultúrájáról és játékkultúráról is. A kreativitás mindig jellemző volt a magyar gondolkozásra -ez különböztetett meg és kapcsolt minket össze a világgal-, megjelenik játékainkban is. Ezt mutatjuk meg játékkiállításunkon. Nem autentikus népi, és nem a játékvilág egy szegmenst mutatjuk be: az anyag "vegyes" (fa, textil, papír, csuhé, stb.), így rálátást ad, hol tart játékkultúránk 2002-ben.

Évek óta törekszünk arra, hogy új alkotókat megismerjünk, és megismertessünk. Segíteni a tervezőket, gyártókat a piacra jutásban, gyártókat kapacitásuk jobb kihasználásában, lehetőséget teremteni kapcsolatfelvételekre. A készítők között van feltaláló, matematikus, faipari mérnök, kézműves, népművész, pedagógus, háziasszony, nagybácsi, gyermek és
nyugdíjas.

Az agresszív tömegtermékeket kínáló játékpiac mellett békés alternatívát kell kínálnunk! Nem mindegy, utódaink milyen játékkal játszanak: milyen emberek lesznek! A játszó és játékot készítő gyermek és felnőtt egyszerre szerez tapasztalatot az életet át- meg átjáró szabályokról, fizikai törvényszerűségekről, és élheti ki kreativitását: a játékkészítés önmagában egyszerre játék, munka, tanulás. A kézműves játékkészítők megtartva, megőrizve és továbbfejlesztve hagyományainkat: fáklyavivők. A gyermek hagyományainkat megismerve, befogadva, egyszer majd tovább adja azt - közben tanuljuk a türelmet, oldódnak a generációs ellentétek, belső feszültségek: vendégeink mosolyognak, egyszerűen jól érzik magukat. A kiállítás azáltal, hogy bemutatja a hétköznapok kreativitását, erősíti a kiállítók önbecsülését, hozzájárul újabb ötletek megszületéséhez és megvalósulásához, a külföldi vendégek hazánkról alkotott pozitív képének kialakításához.

Jöjjenek, győződjenek meg minderről, és hívjanak, küldjenek másokat is!
Szeretettel várjuk!

Földes János, Mária

Időpont: 
2002. május 16. 10.00 - 2002. augusztus 18. 16.00
Helyszín: 
Jurisich vár
Szervező(k): 
Kőszeg Galéria
Rendezvény jellege: 
kiállítás
További információ: 

M&J&P Földes, 1075 Budapest, Rumbach u. 3.
Tel.: 30/26-06-834, 1/322-68-59
E-mail: foldes75@mail.inext.hu