Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kacsintás

A társaság körben ül, hogy mindenki láthassa a másikat. Laphúzással döntik el a játékosok, hogy ki lesz a gyilkos. Természetesen csak a gyilkos tudja magáról, hogy gyilkos, a többiek csak saját magukról tudják, hogy nem azok.

A gyilkos természetesen tud gyilkolni, mégpedig úgy, hogy rákacsint valakire. Ha valaki észreveszi, hogy rákacsintottak, akkor összeesik, hörögni kezd, meghal. Lényeg, hogy semmilyen módon nem árulhatja el, hogy ki gyilkolta meg.

A potenciális áldozatok figyelik a többi játékost és ha meglátják, hogy valaki (a gyilkos) egy társukra kacsint, akkor azt kiáltják, hogy 'Gyanakszom'. Ha már ketten jelezték, hogy gyanakodnak, akkor egyszerre rámutatnak a feltételezett gyilkosra. Ha eltalálták, akkor vége a játéknak. Ha nem, akkor ők esnek ki és folyik tovább a játék, amíg csak 2 ember marad (a gyilkos és egy ártatlan).

Változat:

A résztvevők (6-12 fő) körben ülnek, és (kártyalapokkal) kisorsolnak egy rend őrt és egy gyilkost. Senki sem tudja a többiek közül, melyikük a rendőr, illetve a gyilkos. A gyilkos rákacsint a többiekre, aki észreveszi,hogy rákacsintott, köteles meghalni. Ha a rendőr észreveszi, ki a gyilkos, megfogja (rászól). A gyilkos feladata minél több embert meggyilkolni. Ha a rendőrre kacsint, csapdába esett. A rendőr feladata a gyilkost mielőbb megfogni. A többiek nem segíthetnek a rendőrnek.

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Játékosok viszonya: 
csapatverseny
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
15
Létszám: 
6