Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Filctoll

Adott 1 filctoll, és legalább 10 játékos + 1 játékvezető. A játékvezető kártyákat kever meg (annyit ahány játékos lesz) benne 1 kitüntetett lappal (pl. x db fekete, 1 db piros).

Aki a pirosat húzza, az lesz a Gyilkos. Ezután (valahogy) odasunnyog a játévezetőhöz, és elkéri a filcet. Ezután feladata az emberek legyilkolása egyesével. Ha valakit egyedül meglepett, annak a kézfejére egy X-t rajzol, és onnantól az meghalt (elfutni, etc nem ér...). De csak egy embert köthet le egyszerre. (ha más meglátja, amíg pingál, akkor elmehet ...). Ekkor kb 1-2 perc múlva fennhangon be kell jelentenie az áldozatnak a többiek előtt, hogy meghalt.

A játékosok közül ha kettő megegyezik, hogy gyanakodnak valakire, akkor odamehetnek a játékvezetőhöz és GYANAKODHATNAK. Ha helyes volt a gyanújuk, akkor a gyilkos vesztett, ha nem, akkor mindketten meghaltak (a "gyanús" nevet nem szabad ezután elmondaniuk).

A gyilkos nyert, ha csak hárman (ügyeseknek ketten) maradnak.

Lényeg, hogy egy 4-5 órát kell a játékra hagyni legalább (akár egy teljes napot is) - tehát más program közben jatszható jól.

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Szükséges eszközök: 
papír, filctoll
Játékosok viszonya: 
csapatverseny
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
5
Játékidő: 
30
Létszám: 
12