Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Talán sokan nem tudják, hogy japán nyelven az "origami" egyszerűen papírhajtogatást jelent.

Origami - Hajtogassunk papírfigurákat
Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Turek Balázs
Alcím: 
Hajtogassunk papírfigurákat
Média: 
könyv
ISBN/ISSN: 
9789639901582
Kiadási év: 
2009
Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
32
Kötéstípus: 
fűzött
Ismertető: 

Talán sokan nem tudják, hogy japán nyelven az "origami" egyszerűen papírhajtogatást jelent. Japánban nagy népszerűségnek örvend ez a kellemes időtöltés, manapság felnőttek és gyermekek világszerte kedvelik ezt a kézügyességet és logikai készséget egyaránt fejlesztő játékot.
Aki még nem próbálta, könyvünk segítségével könnyedén megtanulhatja a fortélyát: speciális jelmagyarázat segít a kezdésben, a mintákat pedig az alaphajtogatástól a bonyolultabb alakzatok elkészítéséig fokozatosan állítottuk össze, ugyanakkor szövegmagyarázat is segít az elkészítésben. A gyakorlottabb "origamizók" pedig akár a szöveg elolvasása nélkül is könnyedén meghajtogathatják a figurákat. Reméljük, hogy ez az elfoglaltság élvezetes és hasznos szórakozást nyújt mindenki számára.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek
A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Boltban még nem találkoztam a könyvvel, tehát csak a borító alapján kérdem: vajon a bólogató fejű Snoopy kutya hajtogatásának közlésére kapott e Turek Balázs engedélyt a modell tulajdonosától???? Mert hogy az - ellentétben a többi, borítón ábrázolt figurától - nem hagyományos hajtogatás.
Az írisz, a sótartó, a vízibomba, a daru, a csillagos doboz hagyományosnak tekinthető, úgy gondolom.
Szerintetek???


Kedves Zsumami! Bár tudom, milyen jó érzés az, hogy az ember saját modelljét szerették meg mások, szeretném, ha minél többen megismernék a jó origami formákat, inkább ne tudják a szerzőt, de jusson el az emberekhez, mint ez a Snoppy is. Én jó kezdeményezésnek tartom, ha új origami könyv van a piacon. Nagyon hiányoztál nekünk a találkozón, remélem, legközelebb Pécsett tényleg találkozunk.
Minden jót,
Szilágyi Zsuzsa