Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kedves régi és új érdeklődő Barátaink!

A Magyar Bábjátékos Egyesülettel karöltve az Erdélyi Gyülekezet ebben az évben is megszervezi Bábszakkörvezetői Szaktanfolyamát.

A tanfolyam a magyar Oktatási Minisztérium által akkreditált 120 órás képzés, mely a magyarországi felnőttképzési rendszerben a legmagasabb kreditpontszámot jelenti elvégzőjének.

A tanfolyam két részből áll:
1. otthoni elméleti felkészülés meghatározott szakanyag alapján, melyből a jelentkezők a képzés első napján szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek – 60 óra. A belépő vizsgára önálló munkaként a jelentkezőknek hozniuk kell magukkal egy (a Google-keresőbe beírt kulcskifejezések, a Wikipédia stb. segítségével készített) négyoldalas dolgozatot is a könyv egyik szabadon választott témájáról.
2. helyszíni elméleti és gyakorlati képzés – 60 óra.

A tanfolyam szakmai vezetője és meghívott előadóink a bábjáték legelismertebb szakemberei közé tartoznak:

Urbán Gyula, a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke, a Budapesti Bábszínház főrendezője
Szentirmai László tanár, dékánhelyettes, Coménius Tanítóképző Főiskola, Miskolc
Granasztói Szilvia, művésztanár
Lux Judit dr., egyetemi tanár
Koryürek Vera, bábkészítő mester, Budapesti Bábszínház
Kovács Hedvig, a Magyar Bábjátékos Egyesület titkára
Lovas Józsefné, ny. óvónő, bábszakkör-vezető

A tervezett program ez évi összefoglaló címe: "Egyszer egy királyfi" – népi eredetű mesék, táncok, szokások az óvodai bábjáték keretében.

A tanfolyam az elméleti tudás mellett gazdag gyakorlati lehetőséget kínál, mind a bábkészítés, mind a bábjáték tekintetében. Háromféle bábkészítésre (mesékhez és mondókákhoz a hétköznapokban; vizsga-bábmesejátékhoz; záró előadáshoz) és kétféle bábjátékra ad lehetőséget (vizsga-mesejáték; záró bábszínész-előadás).

Több éves tapasztalatunk visszajelzések alapján, hogy a tanfolyamra, mint a bábjáték minél többféle módjának elsajátítására, továbbképzésként is szükség lehet. Ezért azok is jelentkezhetnek, akik az alapok megszerzéséről szóló oklevelet/tanúsítványt már megszerezték.

Időpont: 2010. július 28. (érkezés) – augusztus 8. (elutazás).

Helyszín: Reménység Szigete, az Erdélyi Gyülekezet karitatív és kulturális központja (1106 Bp., Gyógyszergyári út 3. tel: 00-36/1-341-66-02; 260-94-55; fax: 431-00-12.), ahol szállást és teljes ellátást biztosítunk a résztvevőknek.

Érkezés: júl. 28-án, hétfőn estig.

Jelentkezés e-mail-ben: santaibolya@gmail.com
ajánlott levélben: Erdélyi Gyülekezet, Sánta Ibolya, H-1106 Budapest, Gyógyszergyári út 3.

Létszámkeret 26 fő. A tanfolyamot elsősorban óvodapedagógusok, hitoktatók számára szervezzük, de jelentkezhetnek azok is, akik bármilyen módon gyermekekkel foglalkoznak. A jelentkezéseket időrendben fogadjuk.

Részvételi díj: 27.000+3.000.-Ft. (Utóbbi a tanfolyam 60 órájának abszolválásához szükséges szakkönyv – Szentirmai László: bÁBÉCÉ c. könyve – árát és a postaköltséget tartalmazza.) A jelentkezés legalább 10.000.- Ft átutalásával válik érvényessé (Erdélyi Gyülekezet, CIB Bank 10700330-25437504-51100005), a fennmaradó részt érkezéskor is be lehet fizetni. Az átutalási blankettán fel kell tüntetni a küldő nevét és a ’BT’ (Bábos Tábor) jelzetet. Ha ez elmarad, nem tudjuk azonosítani a pénz célját és küldőjét!

Jelentkezési határidő: 2010. június 30. Amint jelzést kapunk a befizetésről, postázzuk a bÁBÉCÉ c. könyvet.

A konferenciára szükséges felszerelés: kis- és nagyméretű olló, kicsi és nagy , színes cérnák, fonalak, papír-ragasztó, ’rendezőkönyv’-nek való füzet, és – ami nem mindenkinek megoldható, így akinek igen, az minél többet hozzon – gyapjú a bábok töméséhez.

A keresztény spiritualitást, lelkiséget a tanfolyam szakmai részét is segítő, és teljes önmagunkat, a teljes közösséget átfogó, átjáró lehetőségnek tartjuk. Az istentisztelet és a reggeli áhítatok ennek minősített alkalmait, és egyben szervezett kereteit jelentik.

Bármilyen, még felvetődő kérdésre készséggel válaszolunk akár a santaibolya@gmail.com e-mail-címen, akár a +36 30 520 32 67-es telefonszámon!

Budapest, 2010. március 25.
Sánta Ibolya
ref. lelkész szervező

Időpont: 
2010. július 28 (Egész nap) - 2010. augusztus 8 (Egész nap)
Rendezvény jellege: 
tanfolyam
Részvételi/nevezési díj: 
27.000+3.000 Ft
Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek
A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy idén is megrendezésre kerül-e a tábor.
Válaszát előre is köszönöm!
Szilda/ Rossel Ildikó