Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A játék egy térbeli konstrukciós játék. A játék lényege, hogy a derékszögben ollós csapozással összeépített darabok egymásba illeszkednek. A darabok egyre csökkenő hosszméretűek. A kilenc darab derékszögű elemből igen változatos formák építhetők. A formák szépségét fokozza, hogy az egyes elemek színei egymástól árnyalatnyilag különböznek.
Az elemek anyaga fenyő fűrészáru. Keresztmetszeti mérete 40x40 (mm). Az elemek kiinduló alapja egy 40x40 (mm)-es kocka. A következő elem 40 mm-el hosszabb szárral készül. Az ollós csap 1/3-os csapkiosztással készül. Ilyen módon kilenc egymásba illeszkedő elem kerül kialakításra.
A tároló doboz oldalainak anyaga fenyő fűrészáru. Keresztmetszeti mérete 73x12 mm. Az oldalak összeépítése nyitott fecskefark alakú fogazással történik. A fakötés megerősítésére ragasztás szolgál.

Az oldalak belső, alsó lapján egy 6x 4 mm-es árok került kialakításra. Ebbe az árokba kerül elhelyezésre a fenéklemez. A fenéklemez anyaga 3,5 mm¬es farostlemez.
Az oldalak belső, felső részén az alacsony oldal felső síkjában egy 6x4 mm-es árkolás készül a becsúsztatható fedéllap részére. A fedéllap anyaga 4 mm-es rétegelt lemez. A fedéllapra szitanyomással ábra készíthető.
Felületkezelés:
Tárolódoboz: natúr kivitelű, felületkezelő anyag BIRDY Bio méhviasz Játékelemek: színes kivitelűek, felületkezelő anyag TIKURILA Dicoplast festék, különböző árnyalatban.

Derékszögek vagy angulár
Szerző: 
Gerencsér Kinga
Szükséges eszközök: 
ragasztó
Szerszámok: 
kézifűrész
Szerszámok: 
korongcsiszoló
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
Játékszerek fából
CsatolmányMéret
angular-alkatreszrajz-02-csinald-magad.jpg849.98 kB