Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Magic Business társasjáték

A játékosok (egyedül is lehet játszani) közösen kiválasztanak egy célt, amellyel együtt meghatározzák, mikor lesz vége a játéknak. Pl. 12 hónap, vagyis 12 játékkör végén az nyer, akinek több pénze, vagy bevétele, stb. van.

Mindenki a kezdő vállalkozói körből indul. A tulajdonoson kívül még két szakember dolgozik a cégben. Ekkor a vállalkozás még veszteséges.
Úgy lehet nyereségessé tenni, ill. több pénzt keresni havonta, ha a játékos embereket vesz fel és képzi saját magát, ill. munkatársait. Természetesen az emberek felvétele és képzése pénzbe kerül és bizonyos munkakörök csak jó néhány havi (játékkör) képzés után fognak nyereséget termelni. Ezért fontos, hogy előregondolkodva szabad a fejlesztéseket végezni, hogy később ne okozzanak pénzügyi problémát.

A vállalkozás pénzt termel és a havi működtetése is pénzbe kerül. Ez alapvetően a létszámtól és a dolgozók képzettségétől függ, de a játékmezők és kártyák újabb költségeket és bevétel növelési lehetőségeket rejtenek. Minden játékkör az eredmények rögzítésével fejeződik be, amikor a játékos rögzíti egy speciális táblázatban a pénzügyi történéseket, kiszámolja a nyereséget és a rendelkezésre álló pénz mennyiségét, amiből a következő körben gazdálkodhat.

Az életben is naponta történnek pozitív, semleges és negatív hatású események. Ez a játékban is így van. Hogy ezek milyen hatással lesznek az eredményekre részben a szerencsén, részben a felkészültségen múlnak.

Ahogy az életben is, a játékban is lehet megelőző intézkedéseket tenni a lehetséges károk megelőzésére, enyhítésére. Aki ezt nem teszi meg, súlyos következményekkel találhatja szemben magát.

A rövid távú gondolkodás, hosszú távú hatásokkal is jár, melyek nem minden esetben lesznek szerencsés kimenetelűek az eredmény szempontjából. A növekvő és fejlett körbe meghatározott cégméret és pénzügyi eredmények elérését követően lehet átkerülni, mely egyszeri pénzbeli támogatással is jár.

A játékosok ugyanazt a célt eltérő gondolkodásmóddal, kockázatvállaló készséggel történő döntések során igyekeznek elérni. Ezt a szerencse is befolyásolja valamilyen irányba.

Az eredményt alapvetően a vállalkozói törvényszerűségek szerinti gondolkodás és döntések határozzák meg.

Játékkategória: 
táblajáték
Tábla típus: 
speciális forma
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
kreativitás
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
közepes
Létszám min.: 
1
Létszám max.: 
4
Szerencse/tudás: 
2