Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tantrix Felfedező társasjáték

Alakíts ki egy hurkot, mely minden kezedben levő lapkán áthalad. Kezdd az 1-es, 2-es, 3-as számú lapkákkal, s készíts egy sárga hurkot. Húzd fel a 4-es lapkát, s készíts egy négy lapkás piros hurkot. A lapkák érintkező oldalpárjain az ívek színeinek egyeznie kell (nem csak a hurok színének). Ha kész vagy egy megoldással, húzd fel a következő sorszámú lapkát. Az utoljára felhúzott lapka hátoldalán lévő szín mutatja az elkészítendő hurok színét. A hurok alakja bármilyen lehet, de a megoldás ne tartalmazzon lyukat. Tíz lapka esetében minden színből található különálló megoldás.

Megjegyzések:
Minél több lapkát használsz, a hurok annál szabálytalanabb alakot vehet fel.
Néhány esetben egyszerűbb a hurok kirakásával kezdeni, tekintet nélkül az oldalak színegyezőségére. Majd, ha a hurok kész, akkor a lapkák cserélgetésével elérni az oldalak színegyezőségét.
Bármely két lapka felcserélhető, melyen azonos ív van anélkül, hogy e csere a már kész hurkot megváltoztatná. Például felcserélhetsz két olyan lapkát, melyeken két sárga kis ív van - ha például sárga hurkot kell kirakni.
Túl a tíz lapkán a játékkészletből újabb lapka hozzáadása után számos esetben ugyanaz a szín lesz a következő hurok színe, így nem mindig érdemes szétszedni a teljes hurkot, hanem csak egy részét és ott hozzáadni az új lapkát.
A 15-ös lapkával megjelenik a negyedik szín is (zöld), mely újabb kihívás a térbeli látásmódod, gondolkodásod számára.
A felfedező kirakó az első 30 lapkáig folytatható, mivel a 31-es lapka esetében egyik színből sem lehet hurkot készíteni. Azonban arra is van lehetőség, hogy összerakj 2 vagy több 10 lapkás - a játékkészlettől függetlenül is kapható - Felfedező készletet.

Játékkategória: 
agytörő feladat
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
kreativitás
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Létszám: 
1