Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Vigyázat, Vadnyugat

A vadnyugati élet korántsem biztonságos. Főleg nem a Flick ‘Em Up! társasjátékban, ahol cowboyok, banditák bőrébe bújva kell likvidálnunk ellenségeinket, megmérgezni a helyi ivóvizet, bankot rabolnunk, vagy épp eltenni láb alól a sheriffet.
Mindezt egy csodaszép városban tehetjük meg, ahol rengeteg kaktusz, hordó, szalon, bank, vegyesbolt és egyéb érdekesség található. Dinamitok robbannak, pisztolyok dördülnek, lovak nyerítenek ebben a porfészekben. Tíz különböző forgatókönyvet találtok a dobozban, amivel még tovább fokozhatjátok az izgalmakat!

Hogyan zajlik a játék?

Először választunk egy forgatókönyvet, aztán csapatokba szervezzük magunkat. Az egyik csapat alkotja majd a banditákat, a másik csapat pedig a jók táborát népesíti.
A játék körökből áll, amit a városházán álló óra állása mutat: egy óra egy forduló. Persze ez csak szimbolikus, egy forduló nem egy óráig tart, csak amíg minden karakter végre nem hajtja az akcióját. Ha egy karakter akciózott, a kalapját stílusosan átfordítjuk ezzel jelezve, hogy ő már volt ebben a körben.

Amikor ránk kerül a sor három dologból választhatunk:
Mozgunk
Lövünk
Felveszünk/ledobunk/elcserélünk tokeneket más játékosokkal

Alapvetően minden akció abból áll, hogy egy korongot el kell pöckölnünk megfelelően (igen, a játék nagyban épít az ügyességre). Oda mozgunk ahova sikerült pöckölnünk a korongot, vagy ha be akarunk lépni egy épületbe, akkor a korongot bizony be kell pöckölnünk a karton épület bejáratán. Sőt a fegyverünk elsütését is a korongok megfelelő elpöckölésével szimbolizálhatjuk. Ha sikerül feldöntenünk egy ellenfél bábut, akkor eltaláltuk és alaposan megsérül.

A játék tehát nagyban épít az ügyességre, és nagy vízszintes felületet igényel, de előnye, hogy akár 10 játékos is részt vehet a kalandban és a karton játékelemek által igazi vadnyugati hangulatba kerülhetünk. Ha meguntátok a gombfocit, ideje lehet kipróbálni a Flick ‘Em Up-ot!

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csapatverseny
Társasági játékok csoport: 
ügyességi
Aktivitás: 
aktív
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
30
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
10