Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Játékfesztivál

Egész napos játékfesztivál kerül megrendezésre október 7-én, szombaton, 10 és 18 óra között a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 5-99 éves játékosok számára.

A Múzeum és a homoludens.hu Egyesület együttműködésében 2017 tavaszán indult egy különleges társasjáték klub. A fesztivál hagyományteremtő jelleggel a klub őszi idényének indulása is egyben.

asztali játékokTöbb mint 50 féle játék: nagyon izgalmas, különleges stratégiai, logikai, nyelvi, kvíz játék, gyerekeknek készségfejlesztő, építő játékok és a 80-as 90-es évek retro játékai próbálhatók ki a nap folyamán. A játékok között nemzetközi és magyar játékdíjasok is vannak. A homoludens.hu Egyesület játékmesterei segítenek az asztaloknál a szabályok gyors elsajátításában. Gál Péter pedig különleges ördöglakatokat hoz.

Aki játszik, az nyerhet: kétszer tartunk a nap folyamán ajándéksorsolást.

Szeretnél versenyezni? Akár a helyszínen megismerhetők a játékok szabályai, egy kis gyakorlás után máris indulhat a verseny! Lesz a remek Bioblo építőjáték, aminél csak a fantáziádra van bízva, mit építesz, Vigyáz(z)6! kártyajáték, a klasszikus 9-9 bábos malom játék, papírrepülő reptetés (10 féle modellt tanítunk, de a jól bevált saját modelleddel is indulhatsz). Ezek mindegyike vidám játék lesz inkább, nem verseny, mert a cél persze az, hogy jól érezze mindenki magát és sok-sok új játékot próbálhasson ki a nap folyamán.

szabadtéri játékokKi szeretnéd nyújtóztatni a lábaidat? Akkor próbáld ki a dobójátékainkat az udvaron (rossz idő esetén a pincében), a sportosabbak pedig csocsózhatnak. Aki nem csak játszana, hanem készíteni is szeretne valamit, amit hazavihet, azokat kézműves játékok készítése várja Mátyás Attila segítségével és papírhajtogatást tanulhat Szilágyi Zsuzsától. Még csocsóasztal is lesz!

Akár hozod a barátaidat, családodat, akár itt szerzel új játszótársakat, biztosak vagyunk abban, hogy jó hangulatban telnek majd az órák. Szeretettel várjuk az 5-99 éves játékosokat!

Ha megtetszett a sok-sok játék és a vidám hangulat, akkor várunk a Játékfesztivál után is a múzeumban, legközelebb október 18-én, 17-20 óra között, a társasjáték klubban.

Esemény a Facebook-on >>

Összefoglaló a rendezvényről
Szinte egész nap minden asztalon folyt a játék, főleg a kisebb gyerekek játékaival teli teremben volt sokszor teltház. Mind a 28 játékasztalunknál voltak játékmesterek, akik segítettek az adott asztal játékainak a megtanításában. Az időjárás remek volt, a kerti játékokat kipróbálók melegedhettek a napsugarakban. A csocsóasztal is nagyon népszerű volt. Nemcsak a III. kerületből, hanem a fővárosból, sőt, a környező településekről is jöttek játékosok.

Az ajándéksorsolásokon azok vehettek részt életkortól függetlenül, akik legalább 6 játékot kipróbáltak. Összesen több mint 70 ajándékot sorsoltunk ki: a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiadványait, családi belépőket a múzeumba, sokféle társasjátékot, Origami Magazinokat.

Verseny eredmények:

Vigyáz(z)6! Bajnokság:
1. hely Molnár Zsóka
2. hely ifj. Szabó Imre
3. hely (megosztva) Türk Jusztina és Türk Attila

Malom Bajnokság
1. hely Pukló Dávid
2. hely (megosztva) Balázsné Katalin és Szabó Imre
Különdíj: Bándy György

Időpont: 
2017. október 7. 10.00 - 18.00
Közreműködő: 
homoludens.hu Egyesület
Rendezvény jellege: 
fesztivál
Részvételi/nevezési díj: 
A rendezvény a múzeumi belépőt megvásárolva ingyenesen látogatható. III. kerületi lakosok számára ingyenes a belépés a múzeumba.
További információ: 

További információk, előzetes jelentkezés a versenyekre a múzeum telefonszámán: 375-6249

Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
Játékklub a múzeumban