Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Arany tulipán díj 2017

A Magyar Origami Kör 2010-ben alapította az Arany tulipán díjat.
Ebben a rangos kitüntetésben azok részesülhetnek, akik tevékenységükkel hosszú időn keresztül népszerűsítik az origamit.

A díjat minden évben egy személynek adják át. A díjra a Magyar Origami Kör vezetőségénél lehet javaslatot tenni indoklással.

Az Arany Tulipán Díjat 2017-ben Hilly Jongsma kapta. A holland hölgy a Magyar Origami Kör megalapítása után aktívan részt vett a magyar origamis életben. Segített a külföldi kapcsolatok felvételében, általa vehettünk kézbe először eredeti japán washi papírt, ő segített bővíteni a könyvtárunkat és majd 100 holland tagot győzött meg arról, hogy lépjenek be közénk. Ő volt a külföldi titkárunk, nyilvántartotta a külföldi - nemcsak holland - tagokat, intézte az ügyes-bajos gondjaikat, fogadta a tagdíjakat, postázta a magazinokat, reklámozta a Kört. Volt év, amikor szinte több holland tagunk volt, mint magyar... Nélküle, a munkája nélkül nem tudtuk volna túlélni a hullámvölgyeket, amikor nem volt annyi magyar tagunk, hogy fizetni tudtuk volna a nyomdaköltséget. Nagyon sokat köszönhetünk Hillynek! Ez az anyagi és erkölcsi támogatás az elmúlt több mint 25 évben biztos alapot nyújtott nekünk a Magyar Origami Kör megerősödésére és fejlődésére. Szeptemberben, mikor Magyarországon jártak személyesen tudta átadni neki az Arany Tulipán Díjat Wogerné Sági Judit, a Magyar OrigamiKör elnöke.

Gratulálunk, és kívánunk további sikeres munkát!

Játékkategória: 
origami