Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Beugró társasjáték

Minden csapatnak teljesítenie kell a hat feladat mindegyikét.

Zsebszöveg: A csapat két tagja véletlenszerűen kap 4–4 kártyát, amin mondatok szerepelnek, amiket egy másik csapat jelzésére be kell építeniük az éppen zajló szituációkba, még ha a mondatok nem is illenek oda…

Váltóláz: Két játékos elkezd egy szituációt, amiben véletlenszerű kártyákat kap, amin instrukciókat kap, hogy milyen érzelemmel, jellemmel játssza el az adott szerepet.

1–2–3–4: Négy számozott kártyából húznak a jelenetben résztvevők. A szám megmondja, hogy az eljátszandó szituációban hány szavas mondatokat használhat csak.

Stoptrükk: Az alapszituációt eljátszó két játékost a csapattársak bármikor egy „Stop“ kiáltással megállíthatják a jelenetet, majd egyik társa helyére beállhat, hogy így folytassák a játékot. Az egyik nagy nehézség, hogy a társaknak háttal állva kell a „Stop“-ot kiáltaniuk.

Ördög és angyal: Egy játékos játszik egy alapszituációt, míg két társa instrukciókkal látja el, angyal és ördög szerepben tündökölve.

Bekérdező: Itt is egy szituációt kell eljátszania két játékosnak, de azzal a kikötéssel, hogy csak kérdő mondatokban társaloghatnak.

Amikor egy csapat sikeresen megold egy feladatot, akkor utána mehetnek tovább egy másik szituációs gyakorlathoz. Ha elbuknak, akkor a következő alkalommal újra próbálkozhatnak.

Játékkategória: 
művészet
Játékkategória: 
szerepjáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékkategória: 
játékforgalmazás
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
12
Létszám min.: 
6