Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Carcassonne - Kereskedők és építőmesterek társasjáték

A Carcassonne sorozat második kiegészítőjében a Kereskedők és építőmesterek 24 új útlapkát találsz. Most már lehet hidat is építeni és néhány lapkán áruszimbólumok is találhatsz. Így a játékosok gyűjthetnek, bort, kelmét és gabonát, amiknek a segítségével pluszpontokhoz juthatnak a játék végén. Az építész tokenek szintén új elemek a játékban, ha olyan várost vagy utat fejlesztesz, ahol van építészed, akkor még egy lapkát letehetsz abban a körben. A malac token is új, letenni a paraszttal lehet, segítségével a végelszámolásban növelheted a mezők értékét. A kiegészítőnek része még egy vászonzsák, amiből a lapkákat lehet húzni, ezzel növelve a játék véletlenszerűségét, illetve a hordozhatóságát.
6 játékos részére találsz tokeneket a dobozban, és teljesen kompatibilis az előző kiegészítővel, tehát lehet játszani a Carcassonne alapdobozzal + a Carcassonne az első kiegészítővel + a Carcassone: Kereskedők és építészek kiegészítővel.

Önmagában nem alkalmas játékra, csak az alapjátékkal együtt játszható!
A KSH Könyvtár a Széll Kálmán tértől tíz percre található intézmény. Nemcsak szakkönyvtárként, hanem gyereksarokkal, pelenkázóval, szépirodalmi gyűjteménnyel, magazinokkal, DVD-kel, kulturális programokkal és akadálymentes környezettel vár minden érdeklődőt.

A homoludens.hu Egyesülettel együttműködve 2014 novemberében indította el a könyvtár a családi társasjátékklubot felnőttek és 8 évesnél idősebb gyerekek számára. A klub célja, hogy az érdeklődők baráti környezetben próbálhassanak ki új, egyszerűen elsajátítható társasjátékokat.

Időpont: 
2020. február 24. 16.00 - 19.00
Szervező(k): 
KSH Könyvtár
Szervező(k): 
homoludens.hu Egyesület
Közreműködő: 
KSH Könyvtár
Közreműködő: 
homoludens.hu Egyesület
Rendezvény jellege: 
játszóház
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
KSH Társasjáték Klub