Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Cascadia vadvilága társasjáték

Cascadia - Vadvilág A Cascadia egy könnyen, és gyorsan megtanulható társasjáték, ahol egy saját kis vadasparkot próbálunk meg felépíteni az észak-amerikai flóraterületen, miközben figyelünk a célkártyákra is.
A játékmenet egyszerű - élőhelylapkákat és vadvilágjelzőket kell választani a körünkben és ezeket minél ügyesebben elhelyezni a saját területünkön.
A játék elején mindig kiválasztunk 4 célkártyát is, amiket ha teljesítünk - akár többször is - pontot fognak érni a játék végén, ezekre érdemes odafigyelni.
Minden élőhelylapka mutatja, hogy mely állatokat lehet rájuk helyezni, van amikor többféle állat is megél egy helyen, viszont mindig csak egyetlenegy állatzseton kerülhet a lapkára.
Ha nem tudjuk kiválasztani a lapkákat, vagy nem illik a területünkre a választható állat, felhasználhatunk tobozokat is - ezekkel ki lehet cserélni két állatzsetont a lapkák előtt, vagy akár el is lehet dobni őket újakat húzva. A játékhoz tartozik még egy pontozófüzet, ami a játék végi pontszámítást könnyíti meg.
A játékot az fogja megnyerni, akinek a legtöbb pontja lesz: ez összejöhet a célkártyákból; illetve ha egy, vagy akár több földterület típusból mi rendelkezünk a legnagyobb összefüggő résszel.

Lásd!: www.youtube.com/watch?v=xBO7VvAEEFM

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
9
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
1
Létszám max.: 
4
CsatolmányMéret
cascadia-jatekszabaly.pdf580.88 kB