Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Mackó kuckó társasjáték

Mackó kuckó kooperatív társasjáték

Hamarosan itt a tél. Szerencsére az erdő még tele van ízletes gyümölcsökkel, és a kaptárakban is csordultig áll a méz. Mackó komának ezért nagyon kell igyekeznie, hogy elegendő élelemet gyűjtsön a hosszú hideg hónapokra, mielőtt leesik az első hó. Ebben a kooperatív játékban minden játékos ugyanannak a macinak segít élelemhez jutni. Nem egymás ellen játszanak a játékosok, hanem együtt a tél ellen.

A játék során a mackó a barlangból kiindulva igyekszik összegyűjteni 10 üveg élelmet (a befőtt egy üvegnek számít, a mézescsupor pedig háromnak - tehát érdemes úgy gyűjtögetni, hogy a mézescsuporból minél többet.), majd vissza is kell érnie a barlangjába, mielőtt beköszönt a tél. A tél útját is könnyű nyomon követni, hiszen a kék hópelyhek fogják jelezni a terjeszkedését. Sajnos ezekre a korongokra a mackó már nem léphet. A játék során kétféle dobókockával dob a játékos: a barna kocka azt mutatja meg, hogy a mackó bábuval mennyit léphetünk, a kék dobókocka pedig azt, hogy a kör végén a játékosnak hány lapkát kell felfordítania - a hópehely lapkától elindulva.

A játék többféleképpen érhet véget:

Összegyűjtöttünk 10 üveg élelmet és vissza is juttattuk a mackót a barlangjába. Ebben az esetben megnyertük a játékot.
Bár összegyűjtöttük a megfelelő mennyiségű élelmet, azonban a tél elvágta a mackó útját vissza a barlangjába, így sajnos ez a játék most nem sikerült.
A tél túl gyorsan köszöntött be és még az élelmet sem sikerült összegyűjtenünk, így sajnos elvesztettük a játékot.
A mackó kuckó egy vidám kooperatív társasjáték, amely fejleszti a gyermek taktikai érzékét, a számolás képességét, az orientációs készséget, és nem utolsó sorban az egymás közötti kommunikációra késztet.

Játékkategória: 
pedagógia
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
koncentráció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
4
Játékidő: 
15
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
8