Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Múzeumok Éjszakája az Országos Széchényi Könyvtárban

"A Múzeumok Éjszakáján idén is megnyílik az OSZK a nagyközönség előtt, bepillantást engedve a nemzeti könyvtár egyedülálló, csodálatos világába. Legyen szó magyar és angol nyelven vezetett épületsétáról, a könyvtár titkos zugairól, óriás kirakókról, kézműves-foglalkozásokról, kiállításokról, színpadi produkciókról, aukciókról, könyvturkálóról, a hozzánk látogatók e különleges, varázslatos éjszakán egyedi élményekkel gazdagodhatnak a könyvtárban."

A Múzeumok Éjszakáján a homoludens.hu Egyesület csapata társas, ügyességi és nyelvi játékok tanításával várja az érdeklődőket. A látogató felnőttek, gyerekek és családok kipróbálhatnak könyvek (pl. Sherlock, Bogyó és Babóca, Rumini, Boribon, Piszkos Fred) alapján készült játékokat, sőt, különlegességként hozunk is gyerek és felnőtt könyveket, amelyek alapján a játékok készültek.

A játékmesterek egyedi, saját készítésű, nagy méretű, elegáns fa ügyességi játékokkal, mágnestáblán képpárosító, felnőttek és gyerekek számára is élvezhető irodalmi játékokkal, illetve az örök közönségkedvenc óriás kvíz szerencsekerékkel is készülnek, amelyre magyar írók, költők és műveik kategóriákban, gyermek- és felnőtt alkategóriákban lehet kérdésekre válaszolni, új kategóriaként pedig írás és könyvtártörténet kerül fel a kerékre.

Helyszín: VII. emelet, déli olvasóterem
Időpont: folyamatosan látogatható

Időpont: 
2024. június 22. 16.00 - 2024. június 23. 02.00
Közreműködő: 
homoludens.hu Egyesület
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
Múzeumok Éjszakája belépővel