Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Játékfórum

Egerszalók Községi Önkormányzata, Földes János és Mária a Kőszeg Galéria tulajdonosai szeretettel meghívja Önt, az érdeklődő kollégákat a VIII. országos kézműves játékkiállításra és játékfórumra

A rendezvény célja: megtalálni azokat a módokat, hogyan juttathatjuk el minél több gyermekhez a hagyományos kultúrán alapuló kézműves játékokat. Személyes találkozó, közös gondolkodás a játékkal foglalkozó különböző területek között:
-a pedagógusok, közművelődési szakemberek ismerjék meg a hazai játéktervezők, gyártók termékeit, amik jól beépíthetők a mindennapi oktató munkába, a iskolák, múzeumok, művelődési és faluházak szabadidős programjába,
-a játékot, mint oktatási eszközt használó szakemberek véleményüket, igényeiket közvetlen mondhassák el a gyártóknak és
-megismerjék a gyártók, forgalmazók problémáit.

Célunk, hogy megteremtsük a gyártók, forgalmazók, felhasználók fórumát.

A Kőszeg Galériát 1991-ben alapítottuk, azóta rendezünk képzőművészeti, kézműves, történeti stb. kiállításokat a Jurisics várban és más helyszíneken. 1996 óta törekszünk arra, hogy új alkotókat megismerjünk, és megismertessünk. Játékkiállításaink alapját az évente meghirdetett játékpályázat adja. A készítők között van pedagógus, feltaláló, matematikus, faipari mérnök, kézműves, népművész, diák. Az agresszív tömegtermékeket kínáló játékpiac mellett békés alternatívát kell kínálnunk! Nem mindegy, utódaink milyen játékkal játszanak, milyen emberek lesznek!

Tervezett program:

Október 26. szombat

11.00-13.00 között megérkezés, regisztráció, szálláshelyek elfoglalása
14.00-17.30 Megnyitó, a vendégeket Tőgyi Gábor polgármester köszönti. Bemutatjuk a kiállítást, és a 2003-as játékpályázatot ismerteti Földes János. Iskolai fejlesztő, és szabadidős készségfejlesztő, oktatójátékaikat bemutatják: Csányi János, Kele Antal, Makáryné Fodor Éva, Nyögéri Imre, F. Tolnay Judit játékkitalálók. A délutáni program gazdái: dr. Páli Judit játékpszichológus, dr. W. Mikó Magdolna játékpedagógus
18.00-21.00 Pincelátogatás és vacsora. Közben "jó szó, jó bor est" alkalmával "Külön utak találkozóján" tervezők, gyártók, ötletgazdák, felhasználók és a játékkal foglalkozó egyesületek, intézmények, oktatási, kulturális, gazdasági és idegenforgalmi szakemberek együtt gondolkozunk, hogyan segíthetjük egymást? Ismerjük meg egymás igényeit, problémáit, munkamódszereit! Van-e, lesz-e játékturizmus Magyarországon? Milyen lehetőségei vannak regionális játékcentrumok kialakításának?
21.00- a "jó szó �" -beszélgetés rendhagyó folytatása a szalóki hőforrásnál. Javasoljuk, fürdőruhát, sapkát, köntöst hozzon magával!

Október 27. vasárnap

9.00-11.30 Lőrincz József játékainak kipróbálása "Külön utak Egerszalókig - hogyan EzUtán?": oktatási, ifjúsági, kulturális, gazdasági, szociális, vidékfejlesztési, önkormányzati tárcák és a "játékhívők" fejlesztési stratégiáinak egyeztetése, a Nemzeti Fejlesztési Stratégia alapján. Moderátor dr. Kriston Vízi József - Községháza
11.30-12.00 ajánlás és javaslat a következő találkozó időpontjára és témájára.

X.26-XI.15-ig Egerszalókon a Faluházban azoknak a munkáját mutatjuk be, akik ötleteiket kisszériás termékké fejlesztették, vagy az ötletben megvan ennek lehetősége.
Terveink szerint a fórum idején "mozgó játékbolt" üzemel.

A rendezvény megvalósítását elsőként a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, és a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatja. Köszönjük, hogy ismét felvállalták a játék ügyét!

Viszontlátásra Egerszalókon!

A "házigazda társak": Egerszalók Önkormányzata, és a Szalókiak Baráti Köre
nevében is szeretettel várjuk Önt.

Földes János Játékudvar, Földes Mária Kőszeg Galéria

Időpont: 
2002. október 26. 10.00 - 2002. október 27. 15.00
Helyszín: 
Faluház
Szervező(k): 
Kőszeg Galéria
Rendezvény jellege: 
fórum
Részvételi/nevezési díj: 
A résztvevők szállását és étkeztetését a falusi turizmus vendéglátóinál oldjuk meg. A szálláshely biztosítása érdekében október 5-ig 3500 Ft-ot kérünk befizetni. Aki szállást és étkezést nem igényel, annak 1500 Ft!
További információ: 

Egerszalók Budapesttől 130 km, Egertől délnyugatra 6 km-re található. Autóval vagy Egerből busszal közelíthető meg. Romantikus hőforrásánál télen nyáron, éjjel nappal lehet fürdeni.

Kapcsolódások: 
Játékfórum Beszámoló