Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Keressünk egy se túl nagy, se túl kicsi tárgyat, melyet elrejtés után majd jól fel lehet ismerni. Mindenkinek mutassuk meg, hogy jól megfigyelhesse. Küldjünk ki egy gyermeket a szobából, ő lesz a kereső. Valaki más rejtse el a tárgyat úgy, hogy ne legyen feltűnő helyen,de aki odanéz, az megláthassa anélkül, hogy valamit elmozdítana. Letakarni, teljesen eldugni nem szabad.
Hívjuk be a keresőt, a többi gyerek pedig kezdjen el énekelni. Az énekszó segíti a tárgy megtalálását, ,mert ha közelebb kerül hozzá hangosabban énekelnek, ha távolodik , halkabban szól a dal.
Legjobb ha logikus sorrendben igyekszik megállapítani a kereső, hogy merre kutasson. Először járja körbe a helységet, és ahol hangosabbanénekelnek, ott keressen tovább. Itt máregészen kis mozdulatokra is kell az énekszónak reagálnia,pl. szekrény alá dugott tárgynál a lehajolás és a felállás között hangerősségi különbségnek kell mutatkoznia. Ha már egészen megközelítette a célt, szabad hangosan énekelni és ha már megtalálta, tapsolhatnak.
A játék különös előnye a hallásfejlesztésen kívül, hogy mindenki egyformán részt vesz benne, és a feszült figyelmet, jól váltja fel a jókedvű fesztelenség.

Játékkategória: 
társasági játék
Szerző: 
Karlócai Marianne
Beküldő: 
Szalavári Andrea
Szükséges eszközök: 
apróbb tárgyak
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
érzékelés
Aktivitás: 
passzív
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
4
Játékidő: 
10
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
25