Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezi Budapest Főváros Állat- és Növénykertje a Denevér Napot. Az egész napos rendezvényre szeptember 13-án kerül sor, a homoludens.hu Egyesülettel és a Budapesti Denevérvédelmi Csoporttal közös szervezésben.

A programok délelőtt 9 órakor kezdődnek, és egészen délután négyig tartanak. Az Állatkert több pontján „denevéres” állomáshelyek várják az apróbb és nagyobb érdeklődő látogatókat, családokat. A programok között lesznek játékos fejtörők, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, és természetesen lehetőség lesz arra is, hogy a közönség egészen közelről is megismerkedhessen néhány mentett denevérrel. A szakemberek bemutatják a denevérvédelmi eszközöket, beszámolnak az Állatkert denevérvédelmi tevékenységéről, sőt, azt is elmagyarázzák, mi a teendő, ha egy „bőregér” épp a lakásunkba találna berepülni. Természetesen az Állatkert gyümölcsevő denevérei, a nílusi repülőkutyák, valamint a Thaiföldön őshonos Lyle-repülőkutyák is várják az érdeklődőket.

Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Denevér Nappal az Állatkert elsősorban arra törekszik, hogy bemutassa, milyenek is valójában a különféle előítéletek miatt általában félreismert denevérek. Ezt annál inkább fontosnak tartja a városligeti intézmény, mert a denevérek szerte a világon fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában, ráadásul Magyarország olyan természeti értéket mondhat magának általuk, amelyre joggal lehetünk büszkék. Hazánk ugyanis „denevér-nagyhatalomnak” számít Európában: a kontinensen honos kb. 46 denevérfajból ugyanis közel 30 faj Magyarországon is előfordul. Világviszonylatban egyébként eddig mintegy ezer denevérfajt írtak le a kutatók.

Időpont: 
2008. szeptember 14. 09.00 - 16.00
Rendezvény jellege: 
játszóház
Részvételi/nevezési díj: 
Állatkerti belépővel