Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Budapest XIII. kerületi Önkormányzattól a 2010-es és 2011-es Civil Pályázat keretében közhasznú egyesületünk résztámogatást nyert ismeretterjesztő programunk megvalósítására. Ennek keretében több, XIII. kerületi általános iskolában tudtunk ingyenesen 4-4 „Játékóra” mintafoglalkozást tartani.

2010-2011 iskolaév őszi félév:
A Hegedüs Géza Általános Iskolában december 11-én voltunk.
A Számítástechnikai Általános Iskolában december 14-én és 15-én.
A Tomori Pál Tagiskolában december 17-én tartottunk foglalkozásokat.

2011-2012 iskolaév őszi félév:
Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola
Hunyadi Mátyás Általános Iskola
Vizafogó Tagiskola

Reméljük, 2012-ben is sikerül támogatást nyernünk és további, kerületi iskolákba eljutnunk.

Játékóra iskolai csoportok számára
Különleges oktatási, ismeretterjesztési módszerünk az Internetes ismeretszerzés és az élő játék, játékkészítés ötvözésével ad új, interdiszciplináris ismereteket a diákok számára. A módszer alapjait még 2001-ban dolgoztuk ki a Soros Alapítvány támogatásával. Alapvetően a homoludens.hu hatalmas információbázisára támaszkodunk, de más honlapok tartalmát is beépítjük. „Játékóra” foglalkozásainkat 2004 óta fejlesztjük és tartjuk. A módszerrel 2010 márciusában a XIII. kerületi Számítástechnikai Általános Iskolában tartottunk nagyon sikeres „Játékóra” foglalkozásokat az alsó tagozat mind a 9 osztálya számára.

A Civil Pályázat keretében megvalósítandó Játékóra foglalkozások tervezett menete
3-6. osztályok számára dolgoztuk ki mintafoglalkozásainkat, de 1-8. osztályok számára egyaránt különleges programot nyújt. A 45 perces Játékóra alatt a projektoron mutatunk be az Interneten érdekességeket, közösen oldunk meg feladatokat, és az olvasott információk alapján készítünk, játszunk is több féle dolgot. Sok területről válogatunk: optikai illúziók, képrejtvények, nyelvi játékok, agytörők, origami, művészeti játékok.
Igény szerint iskolai órák keretében, vagy iskolai órákon kívül tartjuk a foglalkozásokat, esetleg vegyes csoportoknak. Örömmel látjuk a tanárokat is, mert úgy tapasztaltuk, nekik is tudunk hasznos ötletekkel szolgálni.

Biztosítandó eszközök az iskolák részéről
Számítástechnikai labor vagy osztályterem projektorral, számítógéppel (vagy interaktív tábla, mint kivetítővel). Minden más szükséges eszközt (anyagok, eszközök, játékok) egyesületünk biztosít.

Időpont: 
2010. december 13. 10.00 - 2010. december 31. 17.00
Szervező(k): 
homoludens.hu Egyesület
Közreműködő: 
homoludens.hu Egyesület
Rendezvény jellege: 
bemutató
További információ: 

További információt egyesületünk telefonszámán tudunk adni: 06-30-9346297