Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami verseny Szekszárdon 2010

Iskolánk két rendezvénnyel is csatlakozott az Origami Világnapok rendezvénysorozathoz.
A Szekszárdi Origami Baráti Kör felhívására, hogy a Balassa János Kórház Gyermekosztályának darumadarakat ajándékozzanak a város iskolái, mi is megmozdultunk: okt. 21-én délután iskolánk tanulói egy nagy közös daruhajtogatásra gyűltek össze. Minden évfolyam képviseltette magát. Sok madarat készítettünk. Néhány osztályban annyira lelkesek voltak a gyerekek, hogy a méretre szabott papírokból elvittek és otthon vagy a napköziben tovább folytatták a munkát. A fölsősök technika órákon is hajtogattak.
Így a tagozatunkkal együtt 620 darut sikerült leadnunk a kijelölt határidőre.

Október 27-én rendeztük meg a már hagyománnyá vált városi versenyünket, melynek része egy origami verseny is. Idén a fő témáink a mesterségek voltak. A 3 tagú zsűri, melynek elnöke Tuzy Ibolya volt, két korcsoportban értékelte (1-2. évfolyam, és 3-4. évfolyam) a 13 résztvevő pályamunkáját. 5 díjazottat emeltek ki, de a Magyar Origami Kör jóvoltából minden versenyző kapott ajándékot, melyeket ezúton is köszönünk.
A verseny három részből állt.
1. Otthon elkészített modell: minden tanuló egy otthon elkészített, magával hozott modellel nevezhetett be a versenyre.
2. Kötelezően előírt feladat: egy nagyon egyszerű, gyorsan (15 perc), könnyen elkészíthető modell meghajtogatása volt a feladat leírás alapján. Az idén faleveleket hajtogattak a gyerekek, melyekből egy őszi fát állítottunk össze.
3. Szabadon választott modell: elkészítésére 45 perc állt rendelkezésre. Minden versenyző magával hozta a hajtogatás leírását, a munkájához szükséges eszközöket és a méretre vágott papírokat, és a helyszínen elkészítette választott modelljét, melynek témája a foglalkozásokhoz kapcsolódott.
Lelkes gyerekeket és sok ötletes hajtogatást láthattunk. Remélem, hogy a következő tanévben is ilyen jól sikerül majd az origami versenyünk!
Tillné Dudai Erika
tanítónő, a hajtogatások szervezője


A verseny díjazottjai:
1-2. évfolyam:

Szí Benedek (Dienes Valéria Ált.Isk.)
Kadosa Viktória (Baka István Ált.Isk.)



3-4. évfolyam:
Joó Panna (Babits Mihály Ált.Isk.)
Grúber Mátyás (Babits Mihály Ált.Isk.)
Varga Veronika (Baka István Ált.Isk.)


Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tillné Dudai Erika
Kapcsolódó linkek a Játékházban: