Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Wizard kártyajáték

A Wizard egy olyan gyors és könnyed kártyajáték 3-6 játékos részére, amiben a játékosok varázslótanoncok bőrébe bújva küzdenek meg egymással. A cél bebizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobb jövendőmondók a csapatban.
Hogyan érhetjük el ezt? A kártya-játék körei alatt el kell találnunk, hogy hány ütésünk lesz.

A kártyák között 4 fajból találunk 1-13-ig számozott lapokat, valamint 4-4 Bolondot és Varázslót. A négy faj az emberek, törpék, elfek és óriások, akiket különböző színekkel jelez a játék. Persze a kártyákon található grafikák alapján is megkülönböztethetőek.

A játék során a játékosok célja az, hogy minden körben eltalálják mennyi ütést tudnak elvinni. Akinek sikerül az kap 20 pontot + 10 pontot minden elvitt ütésért, viszont aki nem az annyiszor 10 pontot veszít amennyivel eltévesztette hány ütést fog vinni. Akinek az utolsó kör végére a legtöbb pontja van nyer, és tanoncból varázsló lehet.
A játék több körből áll, a körök pedig egyre több fordulóból, ahogy a játék halad. Az első körben egy, aztán egyre több, amíg el nem fogy a pakli.
Minden kör elején kiosztunk a fordulószámnak megfelelő lapot a játékosoknak, majd felcsapjuk melyik szín az adott körben az adu. Ezután minden tanonc megteszi a tippjeit.
A fordulók során a kezdőjátékos kirak egy lapot, a többieknek pedig azonos színűt kell rá tenniük, ha tudnak. Ha nincs olyan színű lapjuk, akkor tehetnek adut, vagy rádobhatnak bármilyen lapot. Varázslót vagy Bolondot akkor is ki lehet játszani, ha van színünk: az előbbi bármit elvisz, míg az utóbbi semmit sem.

A játékszabály részletes leírását a csatolmányban megtaláljátok.

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
közepes
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
45
Létszám: 
4
Létszám min.: 
3
Létszám max.: 
6
Szerencse/tudás: 
3
CsatolmányMéret
wizard-szabaly-piatnik.pdf532.65 kB