Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Ki vagyok én Meseországban?

Barkochba játék 54 db kártyával.

Melyik mesehôs lennél legszívesebben? Sárkány vagy királylány? Legyen inkább meglepetés! Húzz egy kártyát és kezdôdik a varázslat! Csak a többiek láthatják kivé változtál, tükörbe nézni tilos! A Te dolgod, hogy okosan kérdezz és kitaláld a többiek válaszai alapján.

A játék célja: kitalálni melyik mesehôssé változtál
A játék menete: Válasszátok ki, hogy ki szeretne elôször átváltozni! Ha meg van, az illető csukott szemmel húzzon kártyát a palkiból, amit a többiek korábban jól megkevertek. Segítsetek a kártyát jól láthatóan ez elsô játékos homlokára tenni a gumi szalaggal. Ezt a kártyát az átváltozott játékos a
játék során nem nézheti meg! Hogy rájöjjön ki ô (kit ábrázol a kártya) kérdéseket kell feltennie, amire a többiek csak igennel vagy nemmel válaszolhatnak. Pl.: -Ember vagyok? Fiú? Lány? stb....az ismert mesék segítenek a kérdések kitalálásában. Ha sikerült rájönnie, hogy kivé változott a kártyát megnézheti, megtarthatja és a következô játékos jön. Ha nem, a kártyát tegyétek félre. Előre állapodjatok meg, hogy hányszor változtok át és aki ebbôl a legtöbb kártyát nyeri, az győz!

27 db mesehős-állat kártya
27 db mesehős-ember kártya
1 db gumiszalag

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
tulajdonságok
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
6
Játékidő: 
15
Létszám: 
4
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6
Szerencse/tudás: 
4