Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Elveszett városok társasjáték

Találd meg Atlantisz rég elveszett városát és ismerd meg a Mayák titkait.Expedíciókat kell indítanod és sikerre vinned a világ minden táján, hogy minél nagyobb dicsőséget szerezz.

A játék során mindketten folyamatosan expedíciókártyákat fogtok kijátszani az öt lehetséges úticélhoz, miközben azon ügyködtök, hogy a ti kijátszott lapjaitok legyenek a nagyobb összértékben. A kártyák értékei 2-10-ig terjednek és mindig csak az adott színt lehet kijátszani egy expedícióhoz, ráadásul csak nagyobb értékűt, mint amit már lehelyeztél. Tehát a 10-es kártya kijátszása után már nem tudsz letenni lapot, így érdemes mindig kivárni a nagyobb értékűekkel. Sokáig azért nem várhatsz, mert a játék véget ér azonnal amikor valamelyikőtök felhúzza az utolsó lapot is.

Minden expedíciót ahova tettél lapot kiértékeltek. Ráadásul alapból az elindított expedíció -20 pontot ér és ezt csupán az oda kijátszott lapokkal növelheted. A fogadás kártyákkal pedig a játék elején duplázhatsz, vagy sokszorozhatsz egy expedíciót, amire majd nem árt odafigyelned, mert a duplázás a negatív eredményre is kihat.

A játékot az nyeri aki több pontot szerez az öt expedíció alatt.

Pörgős, mégis rengeteg taktikát tartalmazó játék, mely két főnek ideális és remek, szórakoztató perceket tud szerezni.

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékkategória: 
táblajáték
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
15
Létszám: 
2
Szerencse/tudás: 
2