Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Inkognito

Manapság egy személyről nagyon sok információt megtudhatunk, még azelőtt, hogy megismernénk őt. Erre az alapgondolatra épít az Inkognito társasjáték is, mivel a játék során pont az lesz a feladatunk, hogy találgatások alapján kiderítsük ki is játszik velünk, valamint ki játszik ellenünk. Négy főszereplője van a játéknak, ezek szerepébe bújva az a legközelebbi célunk, hogy bábunkat arra a mezőre rakjuk, ahol egy másik figura áll. Az ilyen lépések során jogot nyerünk ahhoz, hogy megnézzük pár lapját ennek a bizonyos játékosnak, és ez sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk a társunkat a játék során. A titkos küldetés két részre van osztva, ennek egyik fele nálad, a másik pedig a partnerednél van, azonban ahhoz, hogy együtt eljussatok a célhoz, előbb meg kell találnotok egymást, majd együtt kell dolgoznotok a végső győzelem érdekében. A négy főszereplő (Lord Fiddlebottom, Bubble Ezredes, Agent X, Madame Zsa Zsa) mellé csatlakozik még egy igen peches Nagykövet is.

A négy főszereplő érdekes, azonban különleges tulajdonságokkal bír. Ezeket a tulajdonságokat jó ha megtanuljuk, ezzel könnyebben fel tudjuk majd ismerni a partnert, és egyszerűbb lesz majd teljesíteni a küldetést is. Mint már említettük fontos a játék során olyan mezőre lépni, ahol egy másik szereplő figurája áll. Ha ez sikerült, akkor az ott lévő játékos meg kell mutasson magáról, vagy 3 személyazonosító kártyát, vagy 3 tulajdonságkártyát. Ezek a kártyák fontos jelentőségűek, éppen ezért jegyeznünk is kell őket, mert ha találkozunk még ezzel a szereplővel a játék során, akkor nem mutathatják ugyan azt a 3 kártyát magukról mint amit már láttunk. Ha nem tudnak újabb kombinációkat kialakítani, akkor 2 kártyát kell mutassanak, ha ez sem sikerül, akkor már csak 1 darabot. Minden alkalommal azonban a megmutatott kártyák közül legalább 1-nek igaznak kell lennie, ezért ha már csak egy kártya marad, akkor biztosra vehetjük, hogy annak tartalma igaz a játékosra. Jegyzetünk később még kapóra jöhet, hogyha bizonyítani kell a felmutatott kártyákat, ugyanis akinek nincs megfelelő jegyzete, az nem rendelkezik semmi bizonyítékkal.

A játékot az a páros nyeri meg, akinek sikerül együtt végrehajtania a titkos küldetést. A sikeres kivitelezést egy hangos ,,Küldetés teljesítve!'' felkiáltással kell jelezni, majd a győztes tagok kezet fognak egymással.

A párok kialakítása minden esetben ugyan az, vagyis Lord Fiddlebottom és Bubble Ezredes ellenfele mindég Madame Zsa Zsa és Agent X lesz. Az ügynököknek különböző tulajdonságaik is vannak, amire nem árt odafigyelni, ezek olyan látható jelek mint például pislogás egyik szemmel, vagy szemöldökemelgetés.

Mivel a szereplők kiléte elég sokáig rejtve marad az Inkognito során, és a titkos küldetés elvégzése sem egyszerű, biztosan remek szórakozást biztosít majd mindenki számára ez a társasjáték. Az Inkognitot négy játékos számára találták ki, azonban a doboz tartalmaz játékszabályt 3 játékos részére is, talán ez még érdekesebb is mint az eredeti 4 személyes játék.

Játékkategória: 
társasági játék
Tábla típus: 
speciális forma
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
13
Létszám min.: 
3
Létszám max.: 
5