Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Efenland társasjáték

A játékot az nyeri, aki a negyedik kör végére a legtöbb városba látogatott el. A játéktábla ennek megfelelően természetesen Elfenland (Tündeföld) térképét ábrázolja. Megtaláljuk rajta a városokat, utakat, folyókat, tavakat, melyek mind-mind a közlekedés lehetséges alternatíváit szolgálják.

A játékban hét féle közlekedési eszközt (sárkány, unikornis, óriásmalac, hajó, troll szekér, „tündecikli”, varázsfelhő), valamint ötféle terepet (erdő, mező, sivatag, hegy, folyó) találunk. A játék érdekessége abból fakad, hogy a különböző eszközök kizárólag meghatározott terepeken közlekedhetnek, ennek függvényében kell megtalálnunk a megfelelő és legjobb útvonalat a meglátogatandó városokhoz.
Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, rendelkezésünkre áll a különböző közlekedési eszközöket felvonultató kártyapakli, valamint a szintén ezeket tartalmazó tokenek, melyekből minden körben húzunk újakat. Ahhoz, hogy egy-egy, a térképen szereplő út használható legyen, rá kell, hogy helyezzünk egy neki megfelelő közlekedési eszközt jelző tokent. Miután ezt minden játékos megtette, az így elérhetővé vált utakat tudjuk az adott körben használni, mégpedig úgy, hogy kezünkből elhasználunk hozzá egy (néhány esetben kettő), az adott úthoz rendelt közlekedési eszköznek megfelelő kártyát

Ezen felül játékonként egyszer egy-egy útra letehetünk akadályt is, mely eggyel növeli az úthasználathoz szükséges kártyák számát, így borsot törhetünk játékostársaink orra alá. Ha épp nincs megfelelő kártya a kezünkben, akkor sem kell megijedni: három lapért cserébe bármely aktív útvonalat használhatjuk.

Játékkategória: 
táblajáték
Tábla típus: 
speciális forma
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Játékidő: 
60
Létszám: 
4
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6