Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Cubo társasjáték

Problémáid vannak a matekkal? Ne keseredj el, inkább próbáld ki a Cubo társasjátékot, aminek köszönhetően garantáltan móka és kacagás lesz majd a matematika – még akkor is, ha ez elsőre teljes képtelenségnek hangzik.

A Cubo társasjáték során mindenki kap egy maroknyi dobókockát, majd indításkor minden játékos egyszerre dobja el ezeket annak érdekében, hogy izgalmasabbá váljon a versengés, hiszen te is tudod, a matematikadolgozatot is félbeszakítja egyszer a csengő.

A dobás után a feladatod nagyon egyszerű lesz, a dobott számokat a kockák által meg kell próbálnod úgy összerendezni, hogy azok szettként vagy sorként a legmagasabb kombinációt eredményezzék. Minél értékesebb kombinációt sikerül megalkotnod magadnak, annál több pontot zsebelhetsz majd be.

A Cubo társasjáték élvezetéhez tehát nem csak alapszintű matematikatudás kell, hanem egy nagy adag szerencse is. He neked csak utóbbi van, akkor se csüggedj el, hiszen most végre úgy gyakorolhatod ezt a nehéz tantárgyat, hogy közben garantáltan megbarátkozol a számok világával, és nem lesz többé rémálom a matek még az iskolában sem.

Játékkategória: 
szerencsejáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
kreativitás
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4
Szerencse/tudás: 
3