Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Colorado társasjáték

Legyél te a legügyesebb farmer! Szerezd meg a legtöbb legelőt csordáid számára!

Colorado völgyébe megérkeznek a telepesek. Mindenért meg kell küzdeniük. A területekért, a marháért, házért. De az ügyes kis farmerek megszerzik a legszebb marhacsordát, az övék lehet a dús, termő legelő. Te lehetsz a Colorado völgy legsikeresebb gazdája, ha elkerülöd a tornádót és bét kötsz az indiánokkal.

Azoknak a 6 éven felüli gyerekeknek ajánljuk, akiknek nem ez lesz az első társasjátéka. A játékszabály önmagában nem bonyolult, de némi szabálytudat és társasjátékos ,,múlt,, azért szükségeltetik hozzá. Cserébe kapnak egy mini stratégiai játékot, ahol próbára tehetik a megfigyelő képességüket, kombinációs készségüket, koncentrációjukat.
A játék elkezdődik, minden játékos kap 5 kártyalapot a kezébe. 5 kártyát pedig az asztalra felfordítva lerakunk a játéktábla fölé, mellé pedig képpel lefelé a paklit.
Kártyák lehetnek:
- Ház
- Terület
- Marha
A kézben lévő kártyákat kijátszhatják a gyerekek. Ha például van a kézben két marha, egy terület és egy ház, akkor az első terület lapkát már le is teheti a táblára. A terület lapkák sarkaira kerülhetnek a házak, így a ház kártyát is kijátszhatja, megvan az első házikó. A marhát azonban csak akkor tudja letenni, ha legalább két háza már van a terület körül. A kijátszott lapokat eldöntheti a játékos, hogy a felcsapott, kirakott kártyákból, vagy a pakliból pótolja.

Extra kártya:
- Indián (ha valaki indián kártyát húz, akkor bármelyik társa terület mezőjét blokkolhatja, amíg az indián azon a lapkán tartózkodik, oda nem kerülhet marha. A blokkolást a további indián kártyával megszüntetheti és áthelyezheti máshová.)
- Tornádó (Ezzel a kártyával a játékos társak házait felkaphatja a szél, és ha van saját, kijátszható ház, az a helyére kerülhet)
- Pénz ( A pénz kártyával vásárolhatóak házak, marhák, területek)

Játékkategória: 
pedagógia
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
közepes
Életkor min.: 
6
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4