Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Székely Aktív társasjáték

A székely társasjátékok családjának minden darabja olyan formában készült el, amelyben vicces jeleneteket kialakítva szórakoztatja a játékosokat. Ahogyan azt már az alábbi játék címéből is ki lehetett venni, egy olyan játékdélutánnak néztek elébe, amely során az activity szabályait fogjátok használni.

A Székely aktív során három előadásmód közül választotok, ezek segítségével próbáljátok rávezetni társaitokat a feladvány helyes megoldására. Több mint valószínű, hogy nagyon sokan ismeritek az activity alapszabályait, azonban mi is megemlítenénk a legfontosabbakat. A doboz 4 figurát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy 4 csapat játszhatja egyszerre a játékot. Minden csapatnak minimum 2 főt kell tartalmaznia, egyik személy előadja majd a feladványt, a másiknak pedig meg kell fejtenie azt. Minden egyes feladvány megoldására egy meghatározott időtartam van kiszabva, ennek lejárta pedig az adott csapat körének végét is jelenti. A három előadásmód amelyet a játék során használni fogtok: a mutogatás, a rajzolás, valamint az magyarázás.

Mutogatás során a játékosnak nem szabad semmilyen tárgyra mutatnia, valamint megszólalni is tilos. A könnyebb megfejtés érdekében ajánljuk, hogy az összetett szavakat bontsa fel több részre a játékos.

A rajzolás során szükség lesz majd papírra és ceruzára, amelyről a játékosoknak kell gondoskodniuk. A rajzolás során nem lehet használni betűket és számokat, valamint itt is tilos bármiféle hangjelzés.

A magyarázás talán a legkönnyebb előadási módszernek tűnhet, azonban itt a játékosok nem használhatják a megfejtésben található kifejezés semmilyen formáját, valamint nem mutathatnak rá semmilyen tárgyra.

A Székely aktív nem egy hagyományos activity, itt ugyanis olyan szavak, szófordulatok, kifejezések és mondatrészek vannak jelen, amelyeket csakis a székely településeken használnak, így ezek megfejtése némi fejfájást is fog okozni, de éppen ezért nagyobb lesz majd a szórakozás, a viccelődés, és a jókedv. Az olyan esetekre, amelyekben valaki nem ismer egy kifejezést, a Székely aktív egy szótárral készült, amelyben megvannak a székely szavak magyarázatai is.

A székely furfang és a csavaros észjárás együttesen szerepel ebben a társasjátékban, ami azt jelenti, hogy a játékosok feladata nem igazán lesz könnyű. A viccek és anekdoták nyelvezete fejfájást fog okozni még a legjobb játékosoknak is, azonban a Székely aktív mindenki számára egy feledhetetlen élményt fog nyújtani.

Játékkategória: 
agytörő feladat
Játékkategória: 
nyelvi
Játékkategória: 
szerepjáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékkategória: 
történelmi
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
14
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
4