Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Művészetek Völgye 2019 logo

29. Művészetek Völgye: családi programok, koncertek, improvizációk, játékok, élmény 10 napon át Kapolcson, Taliándörögdön és Vigándpetenden.
Részletes program: www.muveszetekvolgye.hu

A Völgy ideje alatt a napi kvízkérdések a Panoráma Színpad fellépőivel,
az anagram-MA játékunk pedig a rendezvény helyszíneivel kapcsolatosak.

Kiemelve a főbb játékos elemek (nem minden elem van állandóan, a programkalauz segít!):

Kapolcs: Momentán udvar. Improvizációs játékok reggeltől estig. Éjjel-nappal Momentán - folytatásos impro, ahol meg az alaptörténetet is a nézők szavazzák meg.
2018-ban sci-fi történetet kanyargattak, azon röhöghettünk állkapocs zsibbadásig. Az udvaron interaktív játékok várták az érdeklődőket, várhatóan idén sem lesz ez másként.

Kapolcs: Művészetek zöldje. A Magyar Természetjáró Szövetség a Művészetek Zöldje udvarban várja azokat, akik kipróbálnák a mini kéktúra pecsétgyűjtő izgalmát.A játékban résztvevők kéktúrás ajándékok közül választhatnak és meg is vásárolhatják az „igazi” Kéktúra teljesítéséhez az igazolófüzetet.
Teremtésvédelmi játékok. Feladványok, memóriajáték, kvíz, rejtvény, fejtörő.
Zöldcsiga Tájismereti Játék. Ismerd meg Kapolcsot egy kicsit másképp! A Zöld Udvarban beszerezhető kis füzet kérdéseire válaszolva csigapontokat gyűjthetsz, és ha elég ügyes voltál, a célban oklevelet és apró ajándékot kapsz! Csak az találja meg a válaszokat, aki bejárja a falu utcáit, jól megnézi a kőkerítést, a templomtornyot, az apró részleteket…
2018-ban az udvaron több mint fél napra ottragadtunk, annyi érdekes kipróbálni/végigcsinálnivalót találtunk magunknak.

Kapolcs: Sakkkvölgy. Sakkozz Krizsán (Bilek) Edit nemzetközi mesterrel!

Kapolcs: Társasjátékvölgy. A Társas/Játék/Völgy 10 napon át várja a játszani vágyókat. A Magyar Társasjátékos Egyesület legváltozatosabb játékaival tehetnek próbát. A Társasjátékvölgyben idén is helyben épül újra a világ 7 csodája, valamint a fák közt mamutok vadászata folyik.

Kapolcs: Folk Udvar: Hagyományok Háza. Népi kézműveskedés gyerekekkel (is), interaktív előadások.

Kapolcs: Kaláka Versudvar. versműhely Lackfi Jánossal. A műhelyben száll a szóforgács, idén is együtt alkot boldog és boldogtalan boldog és boldogtalan műveket. Klasszikus formák, újszövegű népdalok, szabadvers, prózavers, rakendroll. Az irodalom jókedvű kerti mulatság is lehet!
Kapolcs: Kaláka Versudvar: zenés versimpró. Simon Márton, Gryllus Dániel.Egy testben, egy lélekben a slam poetry vagány legénye és a polaroid-versek meditatív szamurája. Érzelem és értelem, modernség és ősiség, finom rezdülések és vérmes indulatok. A zenei köretet az ötvenkedő Kaláka erőembere szolgáltatja.

Kapolcs: Pest-Buda Udvar. minden délután játszóház.

Kapolcs: Harcsa Veronika Udvar.
1. nap 12:30. PlAy! MObIle előadás és fesztiválmegnyitó – A Play! Mobile interaktív színházi kalandjátéka egy sétára invitálja a közönséget, amiben a völgylakók és külföldi művészek segítségével
fedezzük fel Kapolcs titkait, hogy aztán Vigántpetendre érve közösen nyissuk meg a 29. Művészetek Völgyét.
Interaktív énekes workshop minden nap.

Kapolcs: Diabelli Alapítvány. Tudóska program, zeneirodalmi játszósarok.

Kapolcs: A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kamionjánál az egész család kipróbálhatja magát játékos vetélkedőinken és KRESZ-tesztjeinken! Ügyességi pályáink és szimulátoraink segítségével a gyakorlatban is összemérhetik tudásukat.

Taliándörögd: Tarisznya Evangélikus Udvar. Egy jó malacfogó? Egy izgalmas parasztdáma? Játssz velünk és az evangélikus gimikbe járó diákokkal! Logikai és társas játékokkal, fotókiállítással, pihenősarokkal várunk. Korosztály: 0-99 év. Gyere, VELED teljesedik az áldások "Égig érő fája"!
Szabadulószoba.
Szociopoly - Interaktív színházi társasjáték. A darab a mai magyarországi kistelepüléseken élő szegény családok életéről szól. A családok jövedelemre csak segélyekből, alkalmi vagy feketemunkából számíthatnak – ezekből a forrásokból kell valahogyan megélni játékosainknak. A játék konstruálta valóságban mindenki szegény lesz egy-két órára és a saját bőrén fogja érezni a kirekesztődés szorítását. A játék érzelmi energiáját használjuk arra, hogy a résztvevők átélhessék a munka, pénz és erőforrások nélküli mindennapi túlélés feszültségeit.

Taljándörögd: MANK Artporta. Műgyűjtés másként - művészeti kalandjáték. Keress a Fesztivál helysznein.

Vigándpetend. Cirque du Tókert.
Csodák Palotája – játszva megismered!
Rakétakészítés és röptetés, páros labirintus, gyerekhorgászat, ördöglakatok, logikai játékok, papírrepülő repítés, szörp-pong asztal, buborékkészítés, szerencsekerék pörgetés.
Game. FeynMen és Pro Progressione. A „Game” című előadás a játékelméletre és társadalmi kutatásokra alapul, amelyeket a koreográfus az elmúlt években végzett, többek között a 2017 szeptemberében Budapesten töltött rezidenciája során.
Firebird játékos workshopok.

Ezeken a programokon kívül is sok rendezvény része kézművesség, gyerekfoglalkoztatás, játékos programelem. Hogy pontosan mikor-mi van, a rendezvény honlapján részletesen megtalálható.

Időpont: 
2019. július 19. 14.00 - 2019. július 28. 23.00
Rendezvény jellege: 
előadás
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Rendezvény jellege: 
részben játék
Rendezvény jellege: 
vásár
További információ: 

www.muveszetekvolgye.hu

Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
Művészetek Völgye