Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Pot Pourri társasjáték

Gustav Germ, a híres ételkritikus nyakába veszi a várost, hogy ismét kioszthassa az áhított ínyenccsillagokat. Útja során betér az Olajos osztriga étterembe is, ahol téged ér az a szerencsés megtiszteltetés, hogy próbára tedd kulináris képességeidet!

De akad egy aprócska probléma: a finom ételek elkészítéséhez csupán három főzőedény áll rendelkezésedre, amit bizony meg kell osztanod a konkurenciáddal is! Ráadásul a hozzávalókat is okosan kell elosztanod, és csak remélheted, hogy a saját receptjeid a lehető legmegfelelőbben készülnek majd el. És ha ez mind nem lenne elég, még az a bosszantó edényfedő is folyamatosan útban lesz…

A körödben az alábbi 3 akció közül egyet hajthatsz végre:
- Húzol 2 új összetevőt, vagy
- 2 új receptet, vagy
- Beteszel 1 vagy 2 hozzávalót egy edénybe és mozgatod az edény fedelét!

A fazekak az asztal közepére kerülnek, hogy mindenki számára könnyen elérhetőek legyenek. Amint egy edény megtelik hozzávalókkal, mindenkinek megmutathatja az egyik receptjét. Ilyenkor minél több egyforma hozzávaló van valakinél, annál több pontot kap.
A kihelyezett menüt mindig érdemes szem előtt tartani, ugyanis plusz pont jár azért, ha a megfelelő pillanatban mutatod meg a megfelelő típusú receptet.

Az a célod, hogy a legmesszebbre juss a pontozósávon a csillagoddal. Akkor léphetsz előre, ha megfigyeled, hogy mi került a fazekakba, és a lehető legpontosabban készíted el a saját receptjeidet. A játék akkor ér véget, ha valakinek sikerült 6 ételt feltálalnia. A legtöbb pontot szerző játékos nyeri a játékot!

www.youtube.com/watch?v=Zc7dcn-DhGE

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
3
Létszám max.: 
5